CÎŢU: "Niciun lider politic nu a venit să spună că face sesiune extraordinară pentru legea consumatorului vulnerabil"

J.P.
Politică / 31 august 2021

"Niciun lider politic nu a venit să spună că face sesiune extraordinară pentru legea consumatorului vulnerabil"

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că "tot felul de curajoşi" de la toate partidele vin cu soluţii în ceea ce priveşte legea consumatorului vulnerabil, însă niciun lider politic nu a propus sesiune extraordinară pentru adoptarea mai rapidă a acestui act normativ, conform Agerpres.

"Avem legea consumatorului vulnerabil şi aici iarăşi trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Este o lege de prin 2012 care a tot fost împinsă şi niciun Guvern până la acest Guvern nu a avut curajul să-şi asume această lege. Astăzi am văzut că sunt tot felul de curajoşi care apar în spaţiul public, din toate partidele politice, cu soluţii. Această lege este din 2012 pregătită şi nu a fost până în acest moment luată în calcul. În primăvară am adoptat această lege. Ministerul Muncii a propus-o în Guvern şi am aprobat această lege - Ministerul Energiei - şi ea stă în Parlament din primăvară. Toată vara am discutat despre preţurile la energie. Nimeni din Parlament, niciun preşedinte de Camera Deputaţilor sau Senat, nimeni, niciun lider politic nu a venit să spună că face sesiune extraordinară pentru a adopta mai rapid această lege. A trebuit să vin tot eu să spun că vom trimite amendamente de la Ministerul Muncii şi Ministerul Energiei pentru a completa legea şi să o adoptăm mai devreme. Este foarte multă discuţie în spaţiul public, dar nimeni nu vrea şi atunci ne asumăm noi acest lucru", a declarat Cîţu, la Guvern.

Prim-ministrul Florin Cîţu are o întâlnire la Palatul Victoria cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi cu reprezentanţi ai ANRE, Transelectrica, OPCOM, Consiliului Concurenţei şi ANPC.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că lunea viitoare va avea loc în coaliţie "discuţia decisivă" cu privire la forma finală a legii consumatorului vulnerabil.

"Trebuie gândite măsuri de sprijin pentru consumatorul casnic. Avem în dezbatere la Parlament şi chiar am discutat astăzi în coaliţie, luni vom avea discuţia decisivă, la care vor participa ministrul Energiei şi ministrul Muncii, pentru a stabili forma finală a legii consumatorului vulnerabil. Prin intermediul acestei legi, familiile cu venituri mai mici vor beneficia de o sumă de bani pentru a-şi achita factura în funcţie de venit pentru gaz, pentru energie electrică", a afirmat Orban, luni seara, la TVR1.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. __Catule lasa INDARATNICIA si Plafoneaza Preturile la ENERGIE. ESTE si spre BINELE tau si al PNL ; altfel oamenii o sa se infurie si o sa cadeti de la Putere. Lasa naibii AROGANTA care te face ANTIPATIC.

    Plafoneaza Preturile la ENERGIE altfel oamenii te vor TRANTI de la PUTERE. 

    __Cui ii place sa aiba un PREMIER INCAPABIL? 

    Cui ii place sa CREASCA PRETURILE la ENERGIE si la GIGACALORIE? 

    __Daca plafonezi Preturile la ENERGIE si OPRESTI CRESTEREA PRETURILOR va fi si spre BINELE TAU mai ales ca vin ALEGERILE in PNL. 

    __Daca te doare in COT de oameni vei REGRETA.

    __Inceteaza sa guvernezi doar pentru BINELE MARILOR COMPANII. 

    Domnule GUVERNATOR convingeti-l sa PLAFONEZE Preturile la Energie, va rog ; si asa puterea noastra de cumparare este mica.

    1. Ce va rugati de el ,ca priministru trebuia sa se ocupe de problemele tarii si a cetetenilor,groparii Romaniei trebuie alungati cu pietre din guvern

      Pai daca dansul nu are PILE, atunci cine?

      PREMIERUL e de REA-Credinta si vrea sa se RAZBUNE pe cetateni pentru SCANDALURILE in care a fost implicat.

      Este si Arogant si Frustrat si Antipatic!

      Ti-e clar acum? 

    ce agresiv e betivul!!

    1. e si capos!

    PLAFONEAZA DRK# PRETURILE la ENERGIE nu mai asta dupa liderii politici: de ce SA PLATIM noi FACTURI URIASE ca astepti tu dupa toti idiotii./si lasa VRAJEALA cu Piata Libera care NU TINE pe timp de criza! Fa ce ar fi facut Economistul KEYNES si PLAFONEAZA PRETURILE la ENERGIE. Cand vei guverna si pentru POPOR nu doar pentru MARILE CORPORATII?!

    Oameni buni TREZITI-va:cereti preturi FIXE la Energie si Gaze pana nu E PREA TARZIU!. Altfel veti plati facturi uriase! Deja Euro se apropie de 5 lei.Toate CRESC [odata cu Economia DESIGUR]

    Organizati-va si MANIFESTATI daca e nevoie dar cat mai repede altfel va fi prea tarziu! 

    Ai dreptate ! psd -pdl-usr , aceiasi mizerie !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb