City Insurance a intrat în redresare financiară

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 aprilie 2016

City Insurance a intrat în redresare financiară

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan la asigurătorul City Insurance, după ce un control inopinat a scos în evidenţă o serie de deficienţe privind solvabilitatea şi nivelul capitalului societăţii.

În plus, activitatea de subscriere a City Insurance va fi limitată la 75% din totalul sumelor de asigurare brute înregistrate în anul 2015, cu excepţia asigurărilor de garanţii, unde subscrierea de noi contracte de asigurare va fi interzisă, potrivit unui comunicat ASF, care mai arată că poliţele de asigurare deja emise rămân valabile până la data expirării.

În urma acţiunilor de control, ASF a constatat întârzieri importante la plata despăgubirilor aferente daunelor Carte Verde, fiind înregistrate la Biroul Asigurătorilor Auto din România (BAAR) cereri de chemare în garanţie, cu consecinţe negative asupra întregii pieţe de asigurări RCA din ţară.

De asemenea, controlul a arătat că City Insurance are o datorie semnificativă aferentă cedării în reasigurare a riscurilor incluse în clasa RCA, reprezentând aproximativ 85% din totalul datoriilor faţă de reasigurători.

În plus, societatea de asigurări are o expunere ridicată la risc, reprezentând totalul sumelor asigurate pentru poliţele în vigoare, raportat la valoarea activului net înregistrată de societate la aceeaşi dată, pentru asigurările de garanţii încheiate în ţară şi în Europa.

ASF a constatat şi absenţa unei evaluări, pe o bază prudentă, a sumelor de încasat de la societăţi afiliate şi diverşi debitori, cu valori şi vechimi semnificative, fără a ţine cont, de asemenea, de deprecierea creanţelor respective.

"În termen de cel mult 20 de zile de la data comunicării deciziei Consiliului ASF, Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A. are obligaţia să desemneze un auditor financiar, persoană juridică, pentru efectuarea unei evaluări corecte, prudente şi realiste a activelor, datoriilor şi capitalurilor sale proprii", se arată în comunicatul ASF.

De asemenea, în termen de 20 zile de la data primirii deciziei, Consiliul de administraţie al Societăţii de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A. are obligaţia să întocmească şi să depună la sediul ASF un plan de redresare financiară.

"Planul va cuprinde măsurile de redresare financiară, precum şi modalităţile concrete şi termenele de îndeplinire a măsurilor asumate de conducerea societăţii în vederea asigurării fondurilor proprii eligibile care acoperă SCR (Solvency Capital Requirement) sau pentru modificarea profilului de risc, a fondurilor proprii eligibile care acoperă MCR (Minimum Capital Requirement), precum şi a coeficientului de lichiditate. Termenul pentru reîncadrarea în cerinţele SCR este de maximum 6 luni, în timp ce termenul pentru respectarea cerinţelor MCR este de 3 luni - de la aprobarea planului de redresare", potrivit aceleiaşi surse.

Ca urmare a derulării în anul 2015 a exerciţiului Balance Sheet Review Extended - BSRE s-a constatat faptul că, la data de 31.12.2014, Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A. nu se încadra în cerinţele minime de lichiditate, conform regimului Solvabilitate I şi nu îndeplinea prevederile privind cerinţa de capital de solvabilitate, conform regimului de supraveghere Solvabilitate II.

Amintim că numărul reclamaţiilor primite de ASF la adresa City Insurance a crescut anul trecut cu 125%, cu o pondere de 20,7% din totalul petiţiilor unice primite de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Asigurătorul a fost înfiinţat în anul 1998, fiind deţinut de Vivendi International SRL - 85,23%, Nicolae Muşat - 8,9%, Fortuna Coppola - 2,37%, Cristian Pascale - 1,91% şi alţi acţionari persoane fizice şi juridice care deţin 1,58%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Corect.

    Nu uitati de Euroins, care platesc dupa un an. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb