Ciucă le cere politicienilor să recâştige încrederea oamenilor

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 2 octombrie 2023

Sursa foto: facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Sursa foto: facebook / Nicolae Ionel Ciucă

English Version

Politicienii sunt conştienţi că nota de plată a promisiunilor neonorate în ultimele decenii este destul de mare. Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă că neîncrederea în politică "este o constantă a fiecărei societăţi democratice" şi este datoria politicienilor să identifice cele mai potrivite căi de comunicare cu cei pe care îi reprezintă, pentru a coopta cât mai mulţi oameni în procesele democratice.

Potrivit preşedintelui PNL: "Dacă această luptă nu este câştigată, mişcările radicale vor continua să răspândească ideologiile lor toxice în societate, ameninţând chiar existenţa democraţiei, statul de drept şi respectarea drepturilor omului". Acesta a mai adăugat: "Am vorbit la Dublin, în cadrul primului panel al Conferinţei Europene a preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Consiliului Europei, despre rolul României în sprijinirea Ucrainei. Ţara noastră i-a ajutat direct pe cei 5,3 milioane de refugiaţi şi a demarat proiecte de adaptare a infrastructurii de transport la necesităţile exportului de cereale ucrainene. Am subliniat faptul că vom continua să fim alături de Ucraina în procesul de reconstrucţie a ţării, proces care trebuie să meargă în acelaşi pas cu reformele de consolidare a drepturilor şi libertăţilor civile. (...) Totodată, în cadrul celui de-al doilea panel al Conferinţei, am punctat faptul că populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor, subliniind amploarea discursului extremist pe agenda publică şi riscurile unor democraţii iliberale. Mai mult, consider că avem obligaţia de a promova continuu avantajele procesului democratic, care garantează libertăţile şi drepturile tuturor cetăţenilor. Contextul războiului la graniţă, rolul parlamentelor naţionale în reconstrucţia Ucrainei şi provocările la adresa democraţiei reprezentative în vremuri instabile sunt subiecte de mare interes pentru România, ca ţară membră UE şi NATO, motiv pentru care trebuie să ne poziţionăm responsabil, în raport cu principiile şi valorile comune".

Ciucă a afirmat că sunt vremuri în care lipsa de predictibilitate creşte, iar crizele se suprapun: "Suntem martorii unui trend îngrijorător al regresului în ceea ce priveşte democraţia într-un număr tot mai mare de ţări europene, în timp ce valorile şi principiile de bază ale ordinii de drept internaţionale şi sistemul multilateral sunt puse sub semnul întrebării". El a vorbit şi despre abordarea în ceea ce priveşte inteligenţa artificială: "În contextul noilor tehnologii transformatoare, trebuie să ne reformăm sistemul de guvernare, ceea ce vine cu mari promisiuni şi progrese semnificative în diverse domenii, dar în acelaşi timp şi cu pericole imense, dacă nu este abordat corect (...) trebuie găsite cele mai potrivite moduri de a face aceste tehnologii mai sigure pentru democraţie", a punctat preşedintele Senatului. El a susţinut că lipsa de acces şi nefamiliarizarea cu tehnologia vor reprezenta o formă de sărăcie în viitor. Ciucă a subliniat că este important ca în procesele democratice să fie cooptaţi mai mulţi oameni, în special tineri.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. NU=i vorba de neincredere in politicieni si de-aia cresc partidele extremiste. credeti ca ceilalti nu mint? lumea stie ca politicienii mint de 33 de ani mint incontinuu. si de-aia romania mare niciodata n-a luat mai mult de 5%.

    din cauza inflatiei si a scaderii nivelului de trai nu va mai voteaza lumea. 

    ca omul dc o duce bine, politicienii mint , noi stim ca ei mint ei stiu ca mint si stiu ca noi stim ca ei mint. mincinosi =politicieni, cel putin la noi in tara asa a fost de cand ma stiu incepand cu ceasca, ce buni suntem noi, ce rau e in vest, dar stati aici nu plecati dincolo, nu ascultati radiop de dincolo, nu primiti blugi lewis sau pepsi ca sunt "rele", agricultura noastra e cea mai performanta din lume, dar magazinele erau goale, etc. am trait intr-o minciuna continua de la politicieni noi romanii, si totusi comunistii si aur abia acum au luat avant.

    pt ca suntem furati de politicieni prin inflatie. care tin deficit bugetar sa-si tina pilele , amantele si neamurile in functii de bugetari , risipesc si fura cu valiza banii publici creeaza deficit, creeaza inflatie, si distrug viitorul acestei tari(canad o incarca de datorii, si o imping incet dar sigur spre faliment). asta e problema nu ca mint. problema e ca se vede minciuna sunt prea multi oameni care vad(noi muncim pt voi, pt binele tarii zic politicienii cu pensii specilae. bullshit!!) 

    hoti si mincinosi toti

    Democratie ? Ce e democratia ? Cine nu e cu noi nu e democrat.Numai noi suntem democrati deci numai noi meritam increderea si votul vostru. Asta e de cand lumea.Democratia are mai multe fete decat un diamant slefuit.Unii chiar au ajuns sa confunde totalitarismul cu democratia.Cel puternic aplica propia lui democratie.

    1. Israel, Tailanda, Turcia... Au alegeri dar nu permit decat ce avantajeaza establishmentul in rest, represiune. De asta romanii trebuie sa voteze intelept, partidele responsabile pt ca situatia mondiala e tot mai rea! Democratia e peste tot asaltata din cauza confruntarii intre marile puteri, si noi o putem pierde, si atunci nu veti mai putea exprima aceste opinii.

    mai nenea ciuca, increderea oamenilor se castiga prin fapte nu prin vorbe, am auzit vorbe de 30 ani, fapte f putine.

    cand lovesti in sectorul privat si nu reformezi sectorul public acolo unde de fapt era problema, cand nu faci curatenie la pensiile speciale, cand problemele in administratie se inmultesc iar voi nu faceti nimik decat sa va faceti combinatiile si spagile, ce incredere sa mai am in voi toti, zero..null, nada 

    Democrația este pentru hoție , minciuna și jaf din banul public și privat … Îmi pare rău dar partidele au devenit găști de cartier care umbla la furat … Hotiiiiii

    Vad sondaje politice nerealiste, cum ca AUR e aproape de PNL AUR are un bazin electoral cam dupa asemanarea lui Simion, ei vor vota cu el dar nu si restul societatii. Eu cred ca solutia cu coalitia (gasita de general!) este exact ce e nevoie la vremurile acestea. PSD sa ia aminte la alegerile din Slovacia cand propune prezidentiabil pt ca si in Romania (si nu numai) populatia respinge hotarat o eventuala impicare in razboi. Daca d Geoana e independent e foarte bine, cei care vor cedarea totala a suveranitatii si sa taraie tara la razboi... Voteaza Geoana!

    Cind vezi ca s=au creat numai avantaje [entru unii speciali si bugetari, iar aialalti au devenit iobagi, cum sa mai ai incredere ?

    Oare cum sa recastige increderea oamenilor?

    Sa le-o da "la temelie" specialilor? 

    Sa renunte la "talpi" si la paraindaratul aplicat proiectelor de investitii si dezvolatare?  

    Sau sa imparata paraindaratul cu restul mojicilor?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb