Ciucă: Parcursul României în UE s-a materializat prin proiecte mari de infrastructură

R.S.
Politică / 22 martie

Ciucă: Parcursul României în UE s-a materializat prin proiecte mari de infrastructură

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a declarat astăzi, la Timişoara, că parcursul ţării noastre ca membră a Uniunii Europene s-a materializat prin proiecte mari de infrastructură, care au condus la deschiderea mediului de afaceri şi la crearea unei serii de oportunităţi pentru autorităţile locale prin proiecte de dezvoltare aplicate la nivel local sau regional, relatează Agerpres.

"Tot ceea ce s-a întâmplat de când România este membră a Uniunii Europene putem să vedem cu toţii materializându-se în proiecte mari de infrastructură, care au generat apetitul investitorilor, deschiderea mediului de afaceri şi, desigur, o serie întreagă de oportunităţi pentru autorităţile locale, astfel încât să poată să continue proiectele de dezvoltare economico-socială la nivel local, dar şi la nivel regional", a spus Nicolae Ciucă, conform Agerpres.

El a arătat că România a reuşit o absorbţie a fondurilor europene de 96% în cadrul financiar multianual 2014-2020 şi poate operaţionaliza aproape toate proiectele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), potrivit sursei citate.

"Ceea ce este foarte important în această direcţie este faptul că România a reuşit în ultimul cadru financiar multianual, 2014-2020, să realizeze o absorbţie de 96% şi, de asemenea, să poată să operaţionalizeze aproape toate proiectele din PNRR, pentru că astăzi am avut o alternanţă între proiecte care se dezvoltă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin programele de infrastructură mare, precum şi cele care s-au dezvoltat prin fonduri de investiţii din bugetul de stat. Este un exemplu, o imagine clară a ceea ce înseamnă coordonarea aceasta între autorităţile locale, autorităţile centrale, Guvernul României", a precizat liderul PNL, informează sursa precizată.

Nicolae Ciucă a remarcat că obiectivele prezentate s-au realizat datorită faptului că România a avut "o coaliţie stabilă în ultimii doi ani şi jumătate", cu un plan coerent de monitorizate şi de punere în aplicare a proiectelor şi programelor asumate, scrie Agerpres.

"Acest lucru s-a întâmplat deoarece am avut o coaliţie stabilă în ultimii doi ani şi jumătate, o coaliţie care a putut să îşi asigure un plan coerent de monitorizare şi de punere în aplicare a proiectelor şi programelor asumate, iar lucrul acesta va permite în continuare dezvoltarea României şi, aşa cum spuneam, drumul acesta către Uniunea Europeană cât mai consolidat şi cât mai stabil, pentru că, până la urmă, dacă ne-am înscris pe un drum bun, nu avem altceva de făcut decât să mergem înainte", a precizat el. Preşedintele PNL s-a aflat astăzi, alături de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-o vizită de lucru pe mai multe şantiere de investiţii din ţară, potrivit sursei menţionate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. asa o fii ??

    avem cea mai mare retea de autostrazi din UE 

    1. Domnule GENERAL. Romanii,asista siderati la ce se intampla in proximitatea viitoarelor alegeri in romania. TARA,seamana cu o JUNGLA in care cetatenii sunt niste VICTIME iar clasa politica O TAGMA de VANATORI de FUNCTII si nu pentru cetateni ci,pentru politicieni si familiile lor. Au trecut 33 de ani de la asazisa REVOLUTIE si ROMANIA,nu poate sa iasa din COADA EUROPEI,in timp ce toate celelalte tari fost comuniste sau dezvoltat. Buna observatia dumneavoastra ca in ultimi doi ani si jumatate tara a cunoscut o deschidere spre infrastructura,insa le puteti spune romanilor de ce pana acum acest lucru nu s-a intamplat.? Timp de 24 de ani,romania,a fost condusa numai de presedinti de asazisa DREAPTA. Perioada,este si cea mai neagra istorie din romania capitalista. TARA,a fost daruita de dumnezeu cu BOGATII cum nu exista in nici o TARA EUROPEANA. Si ce.? In cei 24 de ani,ROMANIA,a fost VANDUTA cu BOGATII cu tot si a reusit marea realizare sa isi fugareasca cea mai importanta forta de munca la occidentali. Sa lasam acest SUMBRU TRECUT si sa ne uitam la PREZENT. In timp ce jumatate dintre Romani,in special cei de varsta a treia deabia supravietuiesc,toata CLASA POLITICA s-a IMBOGATIT si nu din munca propie ci din EXPLOATAREA romanilor,OMORAREA INVESTITORILOR autohtoni si IMBOGATIREA tarilor cele mai dezvoltate state occidentale prin acapararea celor mai profitabile activitati atat in infrastructura cat si in viata sociala. Vorbiti de autostrazi,pai cine lucreaza in constructia lor,raspuns,firmele straine,care fac lucrari de mantuiala si primesc saci de bani,pe care apoi ii duc in tarile lor. Vorbiti de STABILITATE POLITICA, Romanii,vad cum in actuala COALITIE,este o mare BATALIE pe locurile eligibile la viitoarele alegeri,iar membrii celor doua partide PSD si PNL,se URASC,nu coabiteaza,dorind sa apuce cat mai mult din PRADA numita ROMANIA. Aveti exemplul TIMISOAREI unde un membru PNL,de la varful partidului nu doreste sa conlucreze cu PSD. Daca asa se intampla in coalitie ce sa spunem de actuala OPOZITIE care in loc sa vina cu PROGRAME de dezvoltare a TARII,ei,sunt niste ANTIROMANI si niste OPORTUNISTI. Asa ca domnule GENERAL,aveti grija de de isi doresc cele doua partide din COALITIE,BINELE ROMANIEI si ROMANILOR sau BATAIA pe CIOLAN. In rest sa AUZIM numai de BINE.!

    Era nevoie sa fie mai mari. Cum stam cu trenurile? Tot mesterim la Curtici-Sighisoara si cam atat. Nu ati fost in stare sa reparati 17 ani un pod intre Giurgiu si Bucuresti. Chinezii il faceau in 3 zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb