CJ Ilfov anunţă că a fost avizată documentaţia de urbanism pentru extinderea magistralei de metrou M4

G.U.
Miscellanea / 5 octombrie 2021

CJ Ilfov anunţă că a fost avizată documentaţia de urbanism pentru extinderea magistralei de metrou M4

Consiliul Judeţean Ilfov a anunţat, astăzi, că a fost avizată documentaţia de urbanism privind extinderea Magistralei de Metrou M4, către localitatea Jilava, se arată într-un comunicat de presă. Planul Urbanistic Zonal reglementează construcţia liniei 4 de metrou: Lac Străuleşti - Gara Progresul - tronsonul Gara De Nord - Gara Progresul.

Hubert Petru Ştefan Thuma, Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, a declarat:,,Dezvoltarea unui sistem de transport public integrat pentru regiunea Bucureşti-Ilfov este imperativ necesară nu numai pentru a reduce congestia în trafic şi a îmbunătăţi conectivitatea teritorială, ci şi pentru a reduce poluarea. Trebuie să gândim dezvoltarea Ilfovului şi a regiunii noastre, îmbunătăţind aspectele care, complementar, pot genera un nivel de trai mai ridicat. În cazul de faţă, avizarea documentaţiei de urbanism pentru extinderea Magistralei de Metrou M4 este un pas înainte spre un Ilfov mai conectat cu Capitala, spre un transport public mai rapid şi mai puţin poluant. Şi mă bucur că lucrurile se mişcă în Ilfov".

Obiectivele generale ale magistralei M4 sunt: asigurarea unei conexiuni noi intermodale directe între două hub-uri de pasageri pe reţeaua centrală - Gara de Nord - principala gară din Bucureşti - şi Gara Progresul, crescând astfel mobilitatea populaţiei pe mijloace de transport prietenoase cu mediul; ameliorarea capabilităţii (capacităţi şi fiabilităţii) transportului public urban; îmbunătăţirea atractivităţii fizice şi imaginii Bucureştiului şi a zonei metropolitane; promovarea dezvoltării economice; îmbunătăţirea calităţii mediului.

Juridic, terenurile pe care se va realiza investiţia se află în domeniul public al statului în administrarea Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" S.A., în domeniul public al Comunei Jilava şi în domeniul privat (persoane fizice şi juridice).

Potrivit sursei citate, zona de amplasament a noii linii de metrou - Magistrala 4 Gara de Nord - Gara Progresul, se dezvoltă pe direcţia centru - sud a Capitalei, tranzitând sectoarele 1, 4 şi 5, şi zona de nord a Comunei Jilava.

Pe teritoriul Comunei Jilava sunt amplasate următoarele obiective: interstaţia Giurgiului - Gara Progresul, staţia Gara Progresul, interstaţia Gara Progresul - depoul Progresul şi depoul Progresul. Pe zona Judeţului Ilfov traseul analizat are o lungime de cca. 1550 metri.

Proiectul propune şi realizarea unui Park&Ride, astfel, în terminalul intermodal Progresul se realizează legătura dintre staţia de metrou Progresul cu sistemul de transport STB printr-o parcare pentru autobuze, transportul CFR şi transportul auto personal, fiind realizată o parcare supraterană la primul nivel pentru autoturisme, cu o capacitate de peste 180 locuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb