Claudiu Năsui a avut o întrevedere cu reprezentanţii OFA UGIR

S.B.
Politică / 4 iunie 2021

Claudiu Năsui a avut o întrevedere cu reprezentanţii OFA UGIR

Claudiu NĂSUI, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului a avut o întrevedere cu reprezentantele Organizaţiei Femeilor Antreprenor din UGIR (OFA UGIR) şi Radu Godeanu, vicepreşedinte Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR), potrivit unui comunicat remis redcaţiei.

Discuţiile au vizat promovarea antreprenoriatului în mediul rural, digitalizarea, măsuri concrete de debirocratizare şi măsura Zero taxe pe salariul minim.

Mirabela Miron, preşedintele OFA UGIR a precizat că doreşte să înceapă un dialog activ cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi să vină în sprijinul iniţiativelor antreprenoriale prin expertiza membrilor OFA, organizaţia fiind structurată pe domenii de interes şi având în componenţa sa specialişti în domenii precum fonduri europene, agricultură, turism şi HoReCa, ocuparea forţei de muncă, incluziune, educaţie etc. OFA UGIR a subliniat necesitatea unor platforme de comunicare pentru promovarea programelor şi proiectelor naţionale şi europene pentru IMM-uri, precum şi reducerea birocraţiei, astfel încât microîntreprinderile şi tinerii antreprenori să aibă mai multe şanse ca afacerile lor să reuşească. De asemenea, reprezentanţii OFA au evidenţiat necesitatea introducerii unor instrumente financiare care să vină în sprijinul persoanelor care vor să înceapă o afacere, mai ales în mediul rural, aducând în discuţie situaţia persoanelor care s-au întors din diaspora care, pe baza experienţei acumulate, încearcă să îşi construiască o afacere în ţară.

Ministrul Claudiu Năsui a precizat că multe dintre problemele expuse de OFA UGIR reprezintă priorităţi ale madatului său, cum ar fi debirocratizarea şi taxarea zero a venitului echivalent salariului minim. De asemenea, ministrul a precizat că printre propunerile Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului în PNRR se numără acordarea de instrumente financiare pentru IMM, încât banii publici oferiţi firmelor să îşi atingă scopul.

În ceea ce priveşte reducerea inegalităţilor teritoriale şi încurajarea persoanelor întoarse din diaspora să înceapă o afacere în ţară, ministrul Năsui a precizat că acest lucru s-ar realiza , fie şi în parte, tot prin măsura Zero taxe pe salariul minim.

"Pentru reducerea inegalităţilor teritoriale eu am o idee pe care o promovez, Zero taxe pe salariu minim. Cei mai mulţi care au plecat în diaspora, au plecat pentru diferenţele de salarizare, salariul fiind un argument foarte puternic pentru mulţi. Dacă aplicăm taxarea minimă sau zero pe echivalentul salariului minim reducem diferenţa dintre noi şi alte state. Este o idee care se implementează deja cu succes în diferite variante în mai multe locuri în lume şi, în general, în vestul Europei. Pe scurt, înseamnă să scutim de la orice formă de bir, de taxe, de impozit, de contribuţie echivalentul unui salariu minim. Această măsură ar avea impact pozitiv foarte mare în sectoare precum agricultura şi Horeca", a spus Claudiu Năsui, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului.

La finalul întâlnirii, reprezentanţii OFA UGIR au salutat iniţiativele Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi speră să devină un partener constant de dialog pentru dezvoltarea antreprenoriatului românesc.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. iar efectul negativ asupra bugetului se va multiplica .?Se pare ca pb. nu este asa simpla si trebuie analizata f. atent pe toate fetele .Poate ar fi util un experiment pe un numar limitat de sectoare din ec.O varianta ar mai fi ca masura sa se aplice in paralel cu o majorare a sal. min.dar trebuie studiat cu atentie daca mediul privat poate sustine ac. crestere.

    Nu numai impozitul pe salariul minim trebuie desființat ci și contribuțiile sociale. Să le plătească statu in contul celor care muncesc pe salariul minim. Asta înseamnă neomarxism adevărat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb