CLAUDIU NĂSUI:  "Descoperirea fraudei de la un administrator de Pilon 2 de pensii arată tocmai că sistemul funcţionează bine"

G.D.
Miscellanea / 2 iulie 2022

"Descoperirea fraudei de la un administrator de Pilon 2 de pensii arată tocmai că sistemul funcţionează bine"

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, precizează că descoperirea fraudei de la un administrator de Pilon 2 de pensii arată tocmai că sistemul funcţionează bine, informează Agerpres.

"Descoperirea fraudei de la un administrator de Pilon 2 de pensii ne arată tocmai că sistemul funcţionează bine. Unii politicieni care voiau să naţionalizeze pensiile românilor acum folosesc frauda descoperită la un administrator de fond de pensii ca argument împotriva fondurilor din Pilonul 2", scrie Năsui, pe Facebook.

El invocă trei argumente în sprijinul afirmaţiei sale. În acest sens, Năsui subliniază că frauda a fost descoperită şi investigată chiar de administratorii fondului, care au alertat poliţia. Totodată, deponenţii nu sunt afectaţi, iar paguba a fost acoperită de acţionari.

"Administratorii au sesizat în cursul unui audit intern că lipsesc documente justificative pentru diverse tranzacţii şi când s-au uitat mai atent au descoperit frauda. În mod absolut firesc, au alertat apoi poliţia, care a făcut la rândul ei verificări. În al doilea rând, nu e vorba de banii din fond, ci de banii administratorului de pensii. Banii oamenilor sunt separaţi de banii administratorului. Deci risc zero pentru clienţi. În al treilea rând, banii din fraudă au fost acoperiţi de acţionarii administratorului. Adică paguba a fost din banii lor, nu din banii clienţilor", explică deputatul.

Potrivit acestuia, există şi argumente împotriva Pilonului 2 de pensii, dar această fraudă nu este unul dintre ele, în condiţiile în care administratorul a descoperit problema, a rezolvat-o şi a suportat din banii lui paguba.

"Politicienii care se plâng că există fraude în privat nu văd bârna din proprii ochi. Diferenţele între frauda la stat şi cea de la Pilonul 2 de pensii sunt enorme. Unde aţi mai văzut dumneavoastră la stat că se descoperă fraudele automat fără să pice vreun pod făcut pe PNDL sau să facă vreun jurnalist un reportaj? Nu mai zic unde aţi văzut vreun politician că acoperă prejudiciul. Dimpotrivă, ei se luptă să li se prescrie faptele şi dacă cumva apucă să fie condamnaţi, să nu plătească niciun leu din prejudiciu. Cam astea sunt diferenţele dintre frauda aceasta şi cea în formă continuată de la stat", susţine Năsui.

Activitatea BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (SAFPP) se desfăşoară în mod normal, acţionarii companiei acoperind suma care face obiectul investigaţiilor, iar deţinerile participanţilor la fondurile de pensii Pilon 2 şi 3 nu au fost şi nu sunt afectate în niciun fel, au anunţat, pe 30 iunie, reprezentanţii companiei.

"Aşa cum am comunicat pe 13 mai 2022, au fost descoperite unele nereguli privind o serie de înregistrări contabile legate de conturile de cheltuieli generale ale BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (SAFPP). SAFPP a luat imediat toate măsurile necesare de remediere, inclusiv formularea unei plângeri penale şi înlăturarea din funcţie a Directorului General. Toate autorităţile competente, precum şi acţionarii şi auditorii statutari, au fost sesizaţi în mod corespunzător. Acţionarii companiei au acoperit suma care face obiectul investigaţiilor în curs, iar activitatea SAFPP se desfăşoară în mod normal", a precizat compania.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. USR isti tampiti.. Sa nu mai aud de ei, niste homosexuali...

    1. cu mizeriile astea se acopera pesedistii cand sunt la furat.

      La furat sunt usr iști,iei țipau în gura mare ca pilonul doi este bun ,acum realizam ca este o mare teapa,

    Un colil nedezvoltat , a stat ca un oxiur fara lumina.

    De ce nu au proceduri care sa nu dea voie fraudei? 

    De ce nu au garantii solide ptr administratori?  

    Asigurari dar nu la Generalli...

    o persoana din Hunedoara a primit scrisoarea anuala de la BRD si tocmai a ramas fara niste unitati de fond din portofoliu dar fara sa aiba nici o operatiune de depunere in tot anul 2021.

    deci frauda e mult mai mare. 

    ce vrajeala de copil are asta in el!!! :))

    intr-un sistem complet functional astfel de crize si fraude NU APAR!

    De ce nu apar? Pentru ca mecanismele de control la nivelul fluxurilor operationale functioneaza si previn! De aia!  

    Faceți anchete la toate fondurile. De la toate se fura. Nu e posibil sa scadă atâta timp cât se virează sume enorme lunar.

    1. politica internationala e alta .

      Iti trebuie oua ca sa iei masuri..Nu are clasa politica.  

      Polonia si Cehia si Ungaria au trecut banii in fondul principal . Noi mentinem .  

      Este un calcul care arata ca , la speranta de viata si la cotizatia medie , estimata a fi depusa de un salariat la pilonul II , va beneficia de 40 euro pe luna timp de 10 ani .

      De ce atunci mai cotizam ca sa modificam bugetul pe de o parte , iar pe de alta a obliga tinerii sa isi ajute batranii, PLECAND IN AFARA< Este o scoala adanca , pe term,en lung. 

    când Olguta Vasilescu a vrut sa schimbe legea la pilonul doi au sărit usr iști sa ne spună ca Dragnia cu psd ul vrea sa fure banii , de furat au furat băieții cu laterale din piață ca doar de-aia protestau prin frig și ploaie,toate reformele făcute de Dragnea acum ar fi fost bune ,dar...

    1. E foarte bun pilonul 2, chiar si numai pentru ca ferește banii de hoții din politică! Huooooo!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb