Claudiu Năsui, USR: "ASF trebuie desfiinţată şi făcută o altă autoritate de reglementare"

G.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 decembrie 2023

Claudiu Năsui, USR: "ASF trebuie desfiinţată şi făcută o altă autoritate de reglementare"

English Version

Deputatul USR Năsui, membru al Comisiei de buget, finanţe, bănci, susţine că viitoarea conducere a ASF - cel puţin aşa cum arată ea prin susţinerile exprimate înaintea audierilor de PSD şi PNL pentru anumiţi candidaţi - nu va schimba nimic din modul în care se desfăşoară activitatea în respectiva instituţie publică.

Claudiu Năsui ne-a declarat: "Mă aştept ca viitoarea conducere a ASF să îşi ia în continuare 16 salarii anual, de câte 12.000 euro salariul lunar, şi să nu facă nimic. Dacă intervine vreun scandal, mă aştept să facă suficient de mult până apare un nou scandal, pe principiul timpul trece, leafa merge. Mă aştept ca viitoarea conducere a ASF să continuie acelaşi mod de lucru ca al echipei care a fost până acum în fruntea Autorităţii. Nu văd absolut niciun motiv pentru care s-ar schimba în bine modul de lucru. Şi nu este vorba că nu e nimeni de la USR pe acolo. Şi dacă puneau pe cineva de la USR, şi dacă puneau pe oricine altcineva în afară de membrii PSD şi PNL, un om fără majoritate în Consiliul de Administraţie nu ar fi putut schimba nimic. Ce trebuie făcut la ASF? Un mare reset al organizaţiei. Trebuie pur şi simplu desfiinţată ASF şi făcută o nouă autoritate de reglementare în locul ei. În acest moment sunt mult prea multe structuri inutile şi care sunt strict parazitare".

Întrebat dacă în aceste condiţii ne putem aştepta la noi falimente în piaţa asigurărilor, domnul Năsui ne-a spus: "Nu aş spune că ne-am putea aştepta la noi falimente în piaţa asigurărilor, că nu ştiu exact, dar putem să ne aşteptăm la acelaşi gen de proastă reglementare, slabă supraveghere sau absolut deloc supraveghere aşa cum am avut şi până acum. Eu nu ştiu soliditatea firmelor existente în piaţa de asigurări. Cred că, dacă ASF nu îşi face bine treaba - pentru că din datele publice nu poţi să îţi dai seama ce firmă îşi calculează bine lucrurile şi ce firmă nu şi le calculează bine - vor fi probleme. Business-ul asigurărilor e un business de rezerve pe de o parte ca să faci faţă unor riscuri. Tu, de afară, nu ai cum să ştii care e structura riscurilor".

Am dorit să ştim cum evaluează domnia sa activitatea fostei echipe de conducere a ASF, iar Claudiu Năsui ne-a transmis: "Depinde ce înţelegeţi prin performanţă. Dacă au crescut de la 14 la 16 salariile lunare pe care şi le dau, deci din punct de vedere al parazitării banului public echipa Marcu merită nota 10. Din punct de vedere al eficienţei, de a face ceva bun pentru România, nota 1. Dacă noua echipă de conducere are orice dram de bun simţ, va revizui contractul colectiv de muncă din cadrul ASF, să revină la 12 salarii lunare, aşa cum este firesc şi normal, şi să îşi pună salariile măcar în funcţie de performanţă cu nişte criterii pe care cetăţenii să le achieseze. ASF este în acest moment una dintre cele mai bine plătite instituţii din statul român şi una dintre cele mai incompetente în acelaşi timp. Este efectiv personificarea ipocriziei".

Domnul deputat Năsui ne-a mai spus că USR nu va susţine niciun candidat pentru ASF din cei care se vor prezenta în faţa comisiilor parlamentare reunite de buget, finanţe, bănci.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Domnule Nasui de ce nu ati propus candidati pentru conducerea ASF? Ati fi avut ocazia sa revolutionati activitatea asa cum ati facut cu toate ministerele si deconcentratele cand erati la guvernare. Glumesc.

    1. Bine ca glumesti! Altfel as fi crezut ca esti prost...informat. La ASF nu propune orice partid, ci conform algoritmului din Parlament. Asa se face dintotdeauna.

      Respectarea algoritmului parlamentar asta inseamna sa fii reprezentat conform cotei de mandate detinute in parlament. USR este al treilea ca procent. Abtine-te de la jigniri daca nu stii.

      Propunerile orice partid parlementar direct proportional. Nu inteleg ce zici.

      Prin urmare USR nu propune presedintele. Abtine-te daca nu gandesti!

      Dupa NASUI,nu numai ASF ar trebui desfintat si in locul ASF sa se infiinteze o alta unitate de reglementare in fruntea careia sa fie numit GHINEA care a DARAMAT Romania cu PNRR. NASUIULE,dupa UNIUNEA SCUFUNDATI ROMANIA,ar trebui DESFINTATA chiar si TARA care sa primeasca o alta denumire ,iar ca PRESEDINTE sa fie numiti ,ori tu ,ori VOICULESCU. In cativa ani,am ajunge ca si CIADU.LA MAI MARE!

      Stupid

    USR haideți cu contestațiile. Pică vreo doi trei care nu au nicio treabă cu ASF.

    USR autorul coalitiei monstruoase PSD-PNL,

    are idei "destepte" de pe margine,

    tradatori de tara ,platiti de straini 

    1. Astia de la USR sunt vinovati si pt USL? looool

      Pt Aur si Sosoaca cine mai e vinovat? Tot ei, probabil...

      Mare-i gradina.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb