CLAUDIU NĂSUI (USR), DESPRE OUG PRIVIND MĂSURILE FISCAL-BUGETARE:  Nota de plată făcută de PSD-ALDE

M.V.
Politică / 22 decembrie 2018

Claudiu Năsui (Sursa foto: Twitter)

Claudiu Năsui (Sursa foto: Twitter)

Ordonanţa de urgenţă adoptată, aseară, de Guvern reprezintă nota de plată pe care o vor suporta românii pentru cheltuielile iresponsabile făcute de coaliţia PSD-ALDE, atrage atenţia Claudiu Năsui, deputat USR, potrivit unui comunicat al USR remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Taxele impuse companiilor din energie, telecomunicaţii şi băncilor vor fi plătite tot de români, prin facturi şi preţuri mai mari şi prin pierderea locurilor de muncă. Modificările referitoare la fondurile de pensii spulberă perspectivă unui trai decent la bătrâneţe, prin desfiinţarea de facto a Pilonului II.

"Investiţiile cuprinse în această OUG nu doar că sunt în mod vădit cu dedicaţie, dar unele par efectiv o glumă! Ştim cu toţii problemele cu care se confruntă România, de la copii care învaţă în şcoli neîncălzite la bolnavi care nu au loc în spitale. Ei bine, ordonanţa de urgenţă prevede înfiinţarea unui program de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare! Cred că nu mai e nimic de spus aici despre respectul pe care îl are actuala guvernare pentru români şi problemele lor!", arată deputatul Claudiu Năsui.

"Să nu ne amăgim! Noi, românii, vom fi cei afectaţi de măsurile luate, pentru că ele aruncă în aer economia. Intrăm în 2019 nu cu gândul unui an mai bun, ci cu certitudinea că vom trăi mai rău- vom plăti preţuri mai mari la utilităţi şi nu numai, vom câştiga mai puţin pentru că va creşte inflaţia şi e foarte posibil ca mulţi români să îşi piardă locurile de muncă", completează Claudiu Năsui.

Potrivit comunicatului, taxarea companiilor din telecomunicaţii nu doar ca se va vedea în facturile fiecăruia la TV, telefon şi Internet, dar ţara noastră va deveni codaşă într-unul dintre puţinele domenii în care era printre primele din lume, şi anume Internetul.

Claudiu Năsui subliniază că nici plafonarea preţului la gaze nu are efecte pozitive, aşa cum ar putea părea: "Practic, vom produce mai puţin şi vom cumpăra mai mult şi mai scump din import. Această măsură este cu dedicaţie pentru marii consumatori industriali care acum sunt semi-falimentari, dar care vor cumpăra de anul viitor gaz ieftin, în timp ce populaţia va trebui să suporte preţurile mai mari pentru gazul rusesc. Şi să nu omitem că scăderea producţiei interne înseamnă pierderea unor locuri de muncă".

Totodată, taxarea băncilor va avea efecte negative care se vor multiplica în economie. Băncile vor transfera o parte din costuri - creditele vor deveni mai scumpe, dobânzile la depozite mai mici şi comisioanele bancare mai mari. Creditele vor fi mai puţine şi în condiţii mult mai greu de îndeplinit. Pentru populaţie, acest lucru se va vedea în nivelul de trai, în timp ce, în cazul companiilor, vor fi afectate producţia şi investiţiile, ceea ce înseamnă nu doar produse şi servicii mai puţine, de o calitate mai scăzută şi mai scumpe, ci şi faptul că vor trebui să reducă din personal, se mai notează în comunicat.

"Iată cum aceste măsuri, care au fost trâmbiţate ca fiind luate pentru binele românilor, nu sunt decât o nouă minciună a guvernării toxice PSD-ALDE. Nici nu ar trebui să ne mire acest lucru, dacă ne gândim că ele au fost prezentate de un condamnat penal, Darius Vâlcov!", afirma Claudiu Năsui.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. CE au dat DRAGNISTII cu o mana o sa ia cu 10 maini. _Deja sunt in FOAME de Bani datorita unor masuri nechibzuite. Dar nu are cine sa-i opreasca...DUDUIE Economia ca PROSTIA in capul Tariceanului...

    N-am intors economic cu cel putin 10 ani in urma, mai grav este ca acum nu ne revenim decat intr-un urmator centenar cu ce au puscariasii astia in cap!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb