CLAUDIU NĂSUI, VICEPREŞEDINTE USR: "Este un moment în care avem nevoie de guvern cu puteri depline"

Ziarul BURSA #Politică / 31 august 2020

Claudiu Năsui

Claudiu Năsui

Liderii Uniunii Salvaţi România (USR), deşi au criticat constant acţiunile Guvernului cu privire la mediul privat, susţin că acesta trebuie să îşi continuie activitatea până la alegerile parlamentare. Deputatul Claudiu Năsui, vicepreşedinte al USR, ne-a declarat: "Trecerea moţiunii ar fi un dezastru pentru că ar spori instabilitatea din România într-un moment în care nu este nevoie de aşa ceva. Alegerile parlamentare bat la uşă. Noi am fost singurii fani ai alegerilor anticipate cu mult înainte de declanşarea pandemiei şi a actualei crize economice şi considerăm că trebuiau ţinute atunci. Nu s-au ţinut atunci, acum avem un guvern care trebuie lăsat să guverneze cu toate pârghiile pe care le are şi nu să ne ţinem de şicane politice.

Moţiunea aceasta este doar o mişcare politică de-a PSD-ului care îşi pune interesele de partid înaintea intereselor naţionale. Spunem acest lucru din postura unui partid care nu este la guvernare şi care critică acest Guvern în foarte multe locuri, pentru că e criticabil. Dar asta nu înseamnă că sunt preferate haosul şi instabilitatea. Reiterez că în momentul acesta suntem foarte aproape de alegerile parlamentare, guvernul se va schimba în mod natural după aceste alegeri reflectând o nouă majoritate parlamentară. Nu este o bază suficientă să doreşti instabilitate în acest moment, când ţara trece prin pandemie şi printr-o perioadă economică foarte grea".

Vicepreşedintele USR a punctat una dintre greşelile majore făcute în timpul actualei pandemii de membrii Cabinetului Orban. Claudiu Năsui a spus: "Foarte mulţi oameni şi-au pierdut locurile de muncă, mediul privat a suferit enorm - şi asta este una dintre greşelile pe care le-a făcut actualul guvern şi anume faptul că a făcut ca această criză să fie suportată esenţialmente de mediul privat, iar la stat nu s-a simţit deloc. Asta nu înseamnă că acum Guvernul ar trebui demis, în această criză şi atât de aproape de alegerile parlamentare. Acum este un moment în care avem nevoie de Executiv cu puteri depline. Şi amintesc că şi PSD-ul, atunci când s-a pus problema de instabilitate, era gata să voteze guvernul Cîţu, iar pe urmă a votat guvernul Orban tocmai pentru a avea stabilitate. Criteriile de atunci sunt valabile şi acum".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ca sa aibe puteri depline trebuie sa se inchida parlamentul, ccr, avocatul poporului, restul partidelor, sindicatele. Avem incredere in sica, citu, liftiera, pepsiglas, grinda.

    va da voie patronul vostru (SRI) sa bagati de o mica dictatura, deci ?

    Niste slugi penibile băieții ăștia de la USR. Și-o vor fura la vot de n-au aer...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb