Climă - noi recorduri de temperatură

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 10 aprilie

Climă - noi recorduri de temperatură

English Version

Depăşirea recordurilor în ceea ce priveşte temperaturile a devenit o obişnuinţă, dar una deloc de bun augur. De peste tot din întreaga lume vin veşti despre temperature în creştere. Biroul naţional de meteorologie din Filipine a emis o avertizare cu privire la un index de căldură caniculară de până la 51 grade Celsius în cel puţin nouă zone din această ţară, informează Xinhua. Potrivit biroului menţionat, nouă zone din Filipine sunt clasificate ca fiind în "pericol", indicând temperaturi cuprinse între 42 şi 51 grade Celsius. Restul teritoriului acestei ţări din Asia de Sud-Est se află sub o avertizare de "prudenţă extremă", cu temperaturi care variază între 33 şi 41 de grade Celsius. Indexul de căldură măsoară temperatura aerului înconjurător resimţită de oameni atunci când se ia în considerare umiditatea relativă dintr-o anumită localitate. Locuitorii din zonele care se confruntă cu un indice de căldură cu nivel de pericol vor suferi cel mai probabil din cauza crampelor de căldură şi a epuizării. "Insolaţia este posibilă, de asemenea, în cazul unei expuneri continue", a avertizat biroul filipinez. Pentru a evita potenţialele complicaţii din cauza căldurii extreme, biroul a recomandat populaţiei să îşi limiteze activităţile în aer liber şi să bea cantităţi suficiente de apă. Guvernul din Filipine le-a permis şcolilor să organizeze cursuri în format online, în locul celor în format fizic, pentru a proteja elevii de acest indice ridicat de căldură.

Nici mai aproape de noi situaţia nu este mai "roz". Austria s-a confruntat duminică cu cea mai timpurie ""căldură puternică'' înregistrată vreodată, iar într-un oraş din sudul ţării temperatura a atins pragul de 30 de grade Celsius, a precizat serviciul meteorologic naţional, potrivit AFP. Staţia meteorologică din Bruck an der Mur, din regiunea Stiria (sud-est), a înregistrat duminică 30 de grade Celsius. Acest record devansează cu 10 zile ziua precedentă când s-a înregistrat cea mai timpurie ""căldură puternică'', înregistrată pe 17 aprilie 1934 la Salzburg. Temperaturile în alte ţări europene au fost de asemenea neobişnuit de ridicate de la începutul lunii aprilie, cum ar fi temperaturile de peste 30 de grade Celsius înregistrate în sud-vestul Franţei. Experţii subliniază că fenomenele extreme devin mai frecvente în urma schimbărilor climatice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ciclul glaciar + solar + de rotatie pamant... ne spun ca inca ne aflam la "minime"...chiar daca sesizam "cresterea"...

    deci mai e de mancat temperaturi inalte si fenomene extreme... 

    plus ca si ciclul scurt solar arata pe maxime 2024-2026..si deci explozie de radiatie solara... 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb