Clinicile Dr. Leahu - afaceri de 59 milioane lei anul trecut, în creştere cu 18%

A.I.
Piaţa de Capital / 11 martie 2021

Clinicile Dr. Leahu - afaceri de 59 milioane lei anul trecut, în creştere cu 18%

Reţeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu a atins o cifră de afaceri de 59,2 milioane lei în 2020, cu 18% mai mult decât anul anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 3,14 milioane de lei, cu 8% peste cel din 2019, se arată în raportul emitentului publicat, astăzi, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Din activitatea operţională, compania a raportat o pierdere de 1,59 milioane de lei, faţă de un câştig de 4,1 milioane lei în 2019, rezultat ce a fost compensat de venituri din imobilizări financiare de 7,13 milioane de lei.

Anul trecut, compania a devenit principalul jucător din industria serviciilor stomatologice, cu 14 clinici în care a tratat, în total, 15.000 de pacienţi, potrivit unui comunicat remis Redacţiei.

Ionuţ Leahu, CEO şi fondator Clinicile Dentare Dr. Leahu, a declarat:

"Am încheiat cel mai dificil an din evoluţia noastră pe primul loc în piaţa de stomatologie, o realizare la care a muncit întreaga echipă timp de zece ani şi care ne obligă să păstrăm ridicate standardele în ce priveşte calitatea tratamentelor şi să fim şi vocea pacientului atunci când nu primeşte de la sistemul public ceea ce are nevoie. Pe de altă parte, faptul că am reuşit să construim o reţea care a devenit lider în doar zece ani, pornind de la nimic, arată o industrie încă imatură, abandonată, iresponsabilă, din moment ce ajung la noi pacienţi după ce au încercat multiple tratamente care nu au funcţionat (...)".

Cea mai mare pondere în cifra de afaceri, de 46%, provine din implantologie (27,49 milioane lei), urmate de protetică cu 27% (16,13 milioane lei) şi stomatologie generală cu 21% (12,51 milioane lei).

În 2020 se remarcă şi o creştere a cheltuielilor operaţionale, pe de o parte o creştere organică, ca urmare a numărului mai mare de clinici operaţionale care au influenţat creşterea cheltuielilor cu personalul, creşterea costurilor fixe cu operarea clinicilor noi, iar pe de altă parte o creştere care a apărut ca urmare a respectării normelor de protejare a personalului şi pacienţilor împotriva infectării cu virusul SARS COV 2, se arată în raportul companiei.

Planurile companiei pentru următorii cinci ani, susţinute prin parteneriatul cu fondul de private equity Morphosis Capital, vizează creşterea capacităţii de a trata pacienţi de la 15.000 la 100.000 pe an, prin extinderea reţelei cu încă 22 de clinici noi, până la un număr total de 36.

Impant Expert DSO, societatea care operează reţeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, are emise obligaţiuni în valoare de zece milioane de lei, listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti. Titlurile, emise în octombrie 2019, au o maturitate de trei ani şi o dobândă fixă de 7,5% pe an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb