Cluburile de fotbal ar putea fi scutite de plata datoriilor

ALINA CIMPOERU
Ziarul BURSA #Sport / 28 octombrie 2005

Considerînd că fotbaliştii trăiesc într-un "regim fiscal împovărător", unii deputaţi cer scutirea de datorii a cluburilor. Deputaţii nu sînt deloc îngrijoraţi de soarta producătorilor de pîine, carne, textile, chimice etc.

Mai mulţi deputaţi, în frunte cu Victor Ponta, au făcut o propunere legislativă cu referire la datoriile bugetare ale cluburilor sportive. Propunerea aduce modificări şi completări Legii educaţiei fizice şi sportului numărul 69/2000 şi prevede unele înlesniri la plata obligaţiilor fiscale. Acestea se referă atît la modul de plată a unor restanţe neprescrise, cît şi la cele din anul curent.

Conform propunerii făcute de deputaţii fani ai sportului, cluburile sau asociaţiile sportive în care se realizează sportul de performanţă au dreptul să obţină una sau chiar mai multe înlesniri. Toate trebuie, însă, temeinic justificate.

Iniţiatorii propunerii suţin că regimul fiscal actual este foarte împovărător pentru contribuabilii care desfăşoară activităţi în sportul de performanţă. Pînă în prezent s-a dovedit foarte dificilă plata datoriilor la buget de către structurile sportive. Ei mai spun că acest regim fiscal le dereglează activitatea şi relaţiile cu sportivii, iar uneori le periclitează existenţa, împingîndu-i spre lichidare. Aceasta cu toate că în sportul românesc se rulează cifre astronomice.

Conform articolelor 2-3 din Legea amintită, statului îi revine sarcina legală de recunoaştere, sprijinire şi stimulare a sportului de performanţă. Deputaţii sunt de părere că se impune intervenţia de urgenţa şi modificarea cadrului legal. Impozitele, taxele şi alte sume datorate bugetelor de stat sau locale, de către instituţiile sportive (cluburi, asociaţii, fundaţii) cu sportivi de performanţă, ar putea fi reeşalonate sau scutite dacă acest proiect de lege se aprobă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb