CM RUSIA O surpriză mare şi mai multe mici

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 2 iulie 2018

O surpriză mare şi mai multe mici

Prima fază a Campionatului Mondial de fotbal, a grupelor, care conţine "grosul" meciurilor, s-a terminat şi s-a intrat din plin în cea a meciurilor eliminatorii.

Până acum s-a înregistrat o surpriză majoră, eliminarea Germaniei, şi câteva mai mici, plecarea în bloc spre casă a formaţiilor din Africa, dar şi contraperformanţele Serbiei şi Poloniei, două echipe care ar fi putut spera la mai mult având în vedere valoarea jucătorilor din loturi. Surprinzător a fost şi faptul că unele surprize nu au mai avut loc, deşi la un moment dat păreau inevitabile.

Contraperformanţa Germaniei a stârnit frustrare pe plan local şi bucurie la nivel global. Aşa se întâmplă când domini prea mult timp un domeniu de activitate. Trebuie spus că Germania nu este prima campioană care păţeşte ruşinea de a fi eliminată din faza grupelor, au mai avut parte de aşa ceva Brazilia (1966), Franţa (2002), Italia (2010), Spania (2014). Cu toate că înfrângerea cu Coreea de Sud a stârnit furie în Germania, nimeni nu s-a grăbit să ia decizii. Preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Reinhard Grindel, a anunţat că primele analize de după eliminarea naţionalei vor fi făcute în această săptămână, când selecţionerul Joachim Low va anunţa care sunt planurile sale de viitor. De altfel, Low are contract până în 2022, dar e greu de crezut că va mai dori cineva respectarea acestuia.

Polonia a oferit o altă mică dezamăgire, fiind eliminată după al doilea meci din grupă, în cazul Serbiei se poate vorbi deja de obişnuinţa de a nu confirma niciodată aşteptările.

A dezamăgit eliminarea în bloc a echipelor din Africa. Egiptul a avut o prestaţie constant slabă, Tunisia şi Maroc au încercat câte ceva, iar Nigeria şi Senegal au ratat accederea în optimi în ultimele minute ale meciurilor decisive. Potrivit France Football, această eliminare în bloc e o premieră după ediţia din 1982 a competiţiei. La ultimele opt ediţii, cel o puţin o formaţie africană a fost prezentă în fazele superioare: 1986: Maroc (eliminat în optimi de finală); 1990: Camerun (sferturi de finală); 1994: Nigeria (optimi de finală); 1998: Nigeria (optimi de finală); 2002: Senegal (sferturi de finală); 2006: Ghana (optimi de finală); 2010: Ghana (sferturi de finală); 2014: Nigeria (optimi de finală); Algeria (optimi de finală).

Panama şi Arabia Saudită au fost echipele care nu au sperat în absolut niciun moment că pot realiza mai mult decât faptul că au ajuns la turneul final, dar în cazul lor nici cei mai pătimaşi fani nu şi-au făcut prea multe speranţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb