CMA DataVision: România - în primele zece ţări cu risc de faliment

V. Ribana
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 6 iulie 2010

Ţara noastră a urcat, în trimestrul al doilea, pe locul 8, de pe locul 15, în clasamentul de profil

România se află în primele zece poziţii ale clasamentului CMA DataVision privind gradul de risc al datoriilor suverane, urcând, în trimestrul al doilea, pe locul 8, de pe locul 15 în primul trimes­tru.

Ascensiunea are drept cauză dublarea costurilor de asigurare a riscului de default (credit default swap - CDS), potrivit societăţii britanice CMA, care estimează că ţara noastră are o probabilitate de 25,5% să intre în incapacitate de plată.

CMA arată că CDS-urile titlurilor de stat româneşti cu maturitatea la cinci ani au atins 412,8 puncte de bază în trimestrul al doilea, faţă de 200 de puncte în primele trei luni ale acestui an. Probabilitatea cumulativă de default a datoriilor României a urcat de la 13,3% la 25,5%.

Pe primul loc în clasamentul CMA se menţine Venezuela, cu o primă de risc de 1.305,7 puncte de bază, în creştere cu aproape 40% faţă de primul trimestru. Riscul de faliment al acestei ţări este de 58,7%, comparativ cu 48,5% în primele trei luni din 2010.

Pe locul secund în acest clasament figurează Grecia, în urcare semnificativă - de pe locul nouă în primele trei luni. CDS-ul Greciei este de 1003,4 punc­te, iar probabilitatea de default a urcat de la 25,4% la 55,6%.

Pe locul al treilea se află Argentina, după care urmează Pakis­tanul şi Ucraina. De precizat că, după România, regăsim în clasamentul CMA Letonia (locul nouă) şi Bulgaria (locul zece). Bulgaria a ocupat locul 16 în primul trimes­tru.

De cealaltă parte, în clasamentul celor mai sigure datorii conduc Norvegia şi Finlanda, urmate de SUA, care au urcat pe poziţia a treia de pe locul zece. Germania a pierdut locul al treilea, deţinut în primul trimestru, coborând pe locul al şaselea. Totodată, Olanda a ajuns pe locul opt, de pe locul şase.

CDS-ul determină randamentul cerut de investitorii străini pentru achiziţia de titluri suverane, influenţând totodată costul finanţării externe de către companii şi bănci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb