"CME Group" închide piaţa futures Kansas City Board of Trade

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 februarie 2013

"CME Group" închide piaţa futures Kansas City Board of Trade

"CME Group" Inc. (CME) din SUA, cea mai mare bursă a cerealelor la nivel mondial, vrea să-şi extindă, de la 1 iulie, trazacţiile futures cu grâu pe platforma sa din Chicago, după ce va închide Kansas City Board of Trade (KCBT), în urma preluării acesteia. Ultima zi în care vor mai avea loc tranzacţiile clasice cu strigare pe platforma din Kansas este 28 iunie.

În octombrie 2012, CME a decis să cumpere KCBT în cadrul unei tranzacţii în numerar de 126 de milioane de dolari, care extinde operaţiunile CME din sectorul contractelor pe mărfuri agricole. Achiziţia permite CME să concureze direct cu "Intercontinental Exchange" Inc. pe piaţa grâului dur de iarnă roşu, un soi care reprezintă o mare parte a grâului cultivat în SUA. Tranzacţiile cu acest tip de grâu au fost lansate pe platforma electronică a CME la data de 3 decembrie.

KCBT, piaţă cu o existenţă de 156 de ani, a fost înfiinţată de comercianţi care au dorit să găsească o modalitate mai bună de a cumpăra şi re-vinde cereale. Achiziţia KCBT este cea mai recentă dintr-o serie de preluări realizate de CME, piaţă cu sediul în Chicago, care deja deţinea Chicago Board of Trade şi New York Mercantile Exchange.

În luna ianuarie, volumul zilnic de tranzacţii futures şi options de pe piaţa grâului din Kansas a fost, în medie, de 20.818 de contracte, cu 16% peste media din aceeaşi lună a anului trecut, conform anunţului CME. La "CME Group", volumul mediu al tranzacţiilor futures şi options cu mărfuri agricole a fost de 1 milion de contracte pe zi, luna trecută, cu 2% mai mic faţă de anul anterior.

La CME se derulează tranzacţii futures pentru o gamă largă de materii, inclusiv metale şi produse energetice. CME oferea, înaintea preluării KCBT, contracte pe anumite soiuri de grâu, inclusiv grâu de iarnă şi de primăvară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb