CNIPMMR: Birocraţia, corupţia, fiscalitatea şi controalele excesive - principalele dificultăţile ale IMM-urilor

Andrei Stan
Companii / 27 octombrie 2016

Birocraţia, fiscalitatea excesivă, corupţia şi controalele excesive reprezintă dificultăţile cu care se confruntă fecvent întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) din ţara noastră, se arată în raportul "Carta Albă a IMM-urilor din România în 2016", lansat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Potrivit raportului, 33,58% dintre întreprinderi găsesc evoluţia mediului economic din România stânjenitoare dezvoltării, iar 48,27% din IMM-uri o apreciază neutră. Doar 13,78% dintre companii estimează că evoluţia mediului de afaceri românesc pe întregul an 2016 va fi favorabilă IMM-urilor.

De asemenea, 81,66% dintre IMM-uri nu intenţionează să acceseze fondurile structurale într-o perioadă viitoare şi doar 0,18% dintre întreprinderi au primit aprobarea pentru proiectul depus.

Raportul mai arată că doar 6,72% dintre persoanele investigate consideră că evoluţia economică va fi pozitivă şi aproximativ 71,99% dintre IMM-uri îşi finanţează activităţile economice din surse proprii.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiei cu Mediul de Afaceri, a lansat, marţi, ediţia în limba engleză a lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România 2016".

Lucrarea a fost realizată de către o echipă de specialişti şi este un raport important de cercetare privind situaţia IMM-urilor din ţara noastră, fenomenul antreprenorial, performanţele şi problematica IMM-urilor.

În conceperea şi elaborarea Cartei Albe a IMM-urilor din România în 2016, pe lângă problematica specifică acestui tip de companii şi situaţia economico - socială - naţională, s-au avut în vedere şi prevederile programului Guvernului de tehnocraţi aprobat de Parlamentul României pentru acest an, Strategiei UE 2020, Programului în UE de finanţare 2014 - 2020 şi a Small Business Act, principalele documente strategice ale Uniunii care marchează major evoluţia IMM-urilor din Europa şi, implicit, din ţara noastră, se arată într-un comunicat de presă al CNIPMMR, trimis Redacţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3444
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0043
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.7351

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb