CNIPMMR solicită alocarea a 0,4% din PIB pentru IMM-uri, în 2008

R.P.
Ziarul BURSA #Companii / 21 noiembrie 2007

Prin proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2008 nu s-au alocat fonduri în valoare de 0,2 la sută din PIB pentru finanţarea programelor de dezvoltarea a IMM-urilor, susţine Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). "Angajamentul din programul de guvernare 2005-2008 privind ridicarea progresivă, de la 0,2 la sută din PIB în prezent la 0,4 la sută din PIB, a procentului de alocare de resurse financiare pentru stimularea înfiinţării şi sprijinirii funcţionării IMM-urilor nu este respectat, în fiecare an fiind alocate fonduri mai mici de 0,2 la sută din PIB", afirmă preşedintele CNIPMMR, citat de Rompres. Reprezentanţii IMM-urilor consideră că este necesară alocarea unei asemenea sume din PIB deoarece numai dezvoltarea IMM-urilor poate aduce o reală creştere economică.

În prezent, în România sunt înregistrate 25 de IMM la 1.000 de locuitori, în timp ce în Uniunea Europeană raportul este de 64 la 1.000 de locuitori.

IMM-urile contribuie cu 70 la sută la crearea PIB, asigură 2,6 milioane locuri de muncă, respectiv 60 la sută din totalul populaţiei ocupate în economie, dau 10 la sută din veniturile bugetului de stat şi peste 50 la sută din exporturile României. Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care reprezentanţii CNIPMMR cer ridicarea procentului de alocare a resurselor financiare pentru stimularea înfiinţării şi sprijinirii funcţionării IMM-urilor de la 0,2 la sută din PIB, cât este în prezent, la 0,4 la sută din PIB.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb