CNVM a amendat un SSIF pentru că a folosit fraudulos banii clienţilor

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 noiembrie 2010

Arbitrul pieţei de capital a amendat cu câte 2.500 de lei trei reprezentanţi ai casei de brokeraj "Valmob Intermedia" din Piteşti după ce a descoperit, între altele, că brokerii de aici au folosit în mod fraudulos banii unor clienţi.

"În urma verificării documentelor transmise, s-a constatat faptul că SSIF "Valmob Intermedia" a utilizat disponibilităţile unor clienţi pentru acoperirea obligaţiilor ce rezultă din tranzacţiile efectuate în contul altor clienţi", se arată în Ordonanţa Comisiei.

Reprezentanţii CNVM au mai constatat şi că intermediarul nu a transmis la timp rapoartele privind tranzacţiile cu derivate în termenul de 10 zile de la încheierea lunii de raportare, după cum prevede legislaţia în vigoare şi nici nu a avut contract de închiriere de spaţiu pentru agenţia din Târgovişte, pentru aproximativ cinci luni, la finele anului 2007 şi începutul anului 2008.

Cei trei reprezentanţi ai "Valmob Intermedia" au contestat amenzile primite de la CNVM, susţinând că ar fi fost suficient şi un avertisment, date fiind condiţiile economice actuale şi restrângerea dramatică a activităţi pe piaţa de capital. Cei de la SSIF-ul piteştean au mai menţionat şi că utilizarea banilor unor clienţi pentru acoperirea obligaţiilor ce rezultă din tranzacţiile efectuate în contul altor clienţi, pentru patru date de decontare, nu au fost săvârşite cu intenţie şi au avut caracter izolat.

"Valmob Intermedia" ocupă locul 51 în clasamentul intermediarilor activi la Bursa de Valori Bucureşti în 2010, având o cotă de piaţă de 0,2%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb