CNVM a sancţionat "Registrul Român al Acţionarilor"

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 ianuarie 2004

"Registrul Român al Acţionarilor" a fost amendat de CNVM cu 0,5% din capitalul social, reprezentînd 31,46 milioane de lei. Sancţiunea a avut loc ca urmare a unui transfer realizat de RRA, în urmă cu mai bine de un an de zile, cu acţiunile emise de societatea "Cetatea" SA din Suceava. Asociaţia "Cetatea PAS" a solicitat RRA să aloce un număr de 1,85 milioane de acţiuni do-bîn-dite de Asociaţie, cu titlu gratuit, ca urmare a majorării capitalului social al societăţii, în urma reevaluării patrimoniului. Numai că alocarea a vizat doar trei membri din cei 36 ai Asociaţiei PAS. Aceştia au fost desemnaţi prin Hotărîrea AGA a Asociaţiei din data de 3 decembrie 2002.

CNVM a considerat că transferul celor 1,85 milioane de acţiuni a fost efectuat de "Registrul Ro-mân al Acţionarilor" SA cu neres-pectarea prevederilor Ordonan-ţei 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale şi a încălcat prevederile legii pieţei de capital. Mai exact, RRA nu putea realiza alocarea acţiunilor decît după obţinerea unui acord din partea APAPS şi, mai mult, acţiunile trebuiau alocate proporţional tuturor membrilor PAS. Ciprian Ene, purtător de cuvînt al CNVM, ne-a declarat că CNVM s-a autosesizat în le-gă-tură cu această situaţie în momentul în care a primit o cerere de avizare a unei oferte publice din partea societăţii "Jolidon Import Export" care vroia să preia astfel 49,99% din acţiunile societăţii "Cetatea".

Directorul general al RRA, Maria Ştefănescu, ne-a declarat că a contestat amenda şi că aceasta se află în curs de soluţionare la CNVM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb