Co-fondatorul Shazam, Dhiraj Mukherjee - speaker principal la Bucharest Tech Week 2024

Comunicate de presă / 25 aprilie

Co-fondatorul Shazam, Dhiraj Mukherjee - speaker principal la Bucharest Tech Week 2024

Dhiraj Mukherjee, co-fondatorul Shazam şi unul dintre pionierii tehnologiei moderne, va fi prezent în calitate de Star Speaker la primul summit de business care va deschide evenimentul Bucharest Tech Week 2024, un eveniment emblematic ce transformă oraşul în epicentrul inovaţiei tehnologice. Cu o vastă experienţă în tech şi o viziune îndrăzneaţă asupra impactului acesteia în societate, sesiunea lui Mukherjee va oferi participanţilor o oportunitate unică de a înţelege care este cheia reinventării în afaceri, respectiv obţinerea unor rezultate sustenabile, cu ajutorul tehnologiei şi inovaţiei.

În anul 2000, Dhiraj Mukherjee a fondat Shazam Entertainment, primul serviciu de recunoaştere a muzicii prin intermediul telefonului mobil, o inovaţie tehnologică remarcabilă care, la acel moment, a schimbat modul în care utilizatorii interacţionează cu muzica. Shazam a fost achiziţionat de Apple în 2018, pentru aproximativ 400 de milioane de dolari. În 2015 Mukherjee a fost numit de către Financial Times unul dintre cei mai importanţi 50 de antreprenori din domeniul tehnologiei din Europa, fiind recunoscut la nivel global ca mentor în domeniul inovaţiei, antreprenoriatului şi tehnologiei.

După succesul răsunător al Shazam, Dhiraj s-a concentrat pe sprijinirea antreprenorilor emergenţi şi pe investiţii în start-up-uri care promovează sustenabilitatea şi impactul social. În prezent, acesta are la activ investiţii în peste 250 de startup-uri de ultimă generaţie în AI, tehnologie climatică şi alte tehnologii emergente, cum ar fi Beam (dedicat sprijinirii persoanelor fără adăpost), Erase All Kittens (ce ajută fetele să-şi dezvolte abilităţi de programare), Jamma (ce sprijină imigranţii), Coursematch (EdTech) ş.a..

Prin activitatea sa profesională, Mukherjee îşi concentrează toate eforturile asupra generaţiei Z şi impactului antreprenorilor tineri în crearea unei societăţi mai bune. Anterior parcursului antreprenorial, Dhiraj a activat în poziţii importante în inovaţie bancară, precum Head of Banking Innovation la Virgin Money, în media şi divertisment sau în sectorul de caritate, unde a pus bazele unor servicii digitale pentru studenţii din Marea Britanie.

"Din perioada petrecută la Shazam am învăţat totul despre construirea unei organizaţii, de la ideea iniţială, la un brand global cu peste 2 miliarde de descărcări şi am aflat ce înseamnă creştere fulminantă şi construirea unei companii adaptabile. La Bucharest Tech Week voi împărtăşi cu voi lecţiile învăţate - despre a avea visuri măreţe, a conduce şi învăţa în acelaşi timp, precum şi despre a rămâne adaptabil pe tot parcursul acestei călătorii", a declarat Dhiraj Mukherjee.

Dhiraj Mukherjee va fi prezent pe scena Innovation Summit, pe 10 iunie, în prima zi a evenimentului, unde va prezenta viziunea sa asupra modului în care liderii de astăzi îşi pot transforma organizaţiile prin acceptarea incertitudinii. În plus, Mukherjee va oferi o perspectivă nouă asupra modului în care antreprenorii pot excela în domenii neexplorate şi cum îşi pot redefini atât rolul de lideri, cât şi direcţia afacerilor lor. Totodată, participanţii vor avea oportunitatea unică de a învăţa direct de la unul dintre pionierii industriei tech, cu zeci de ani de experienţă în domeniu, metode dovedite şi bune practici pentru construirea unei amprente puternice în industrie.

A opta ediţie a Bucharest Tech Week 2024 va avea loc în perioada 10-16 iunie, eveniment la care sunt aşteptaţi peste 25.000 de pasionaţi de tehnologie. Primele 5 zile vor fi dedicate Business Summit-urilor (Innovation Summit, Future Summit: AI, HR Masters Summit, Software Architecture Summit şi Java Stars Summit), un punct de întâlnire pentru cele mai strălucite minţi din tehnologie, inovaţie şi profesionişti din mediul de business autohton. Săptămâna se încheie cu Tech Expo, singura expoziţie tech dedicată publicului larg, unde pasionaţii de tehnologie pot testa cele mai noi gadgeturi, device-uri, echipamente Smart Home, maşini electrice şi hibride, vehicule pentru mobilitate urbană şi multe altele.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb