COALIŢIA PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI: ''Guvernul să dubleze comunicarea beneficiilor vaccinării cu măsuri ferme, după modelul statelor europene''

G.U.
Miscellanea / 19 octombrie 2021

''Guvernul să dubleze comunicarea beneficiilor vaccinării cu măsuri ferme, după modelul statelor europene''

Guvernul trebuie să continue eforturile de comunicare a beneficiilor vaccinării, pe care trebuie să le dubleze cu măsuri ferme, după modelul adoptat de statele europene, informează Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"Guvernul trebuie să continue eforturile de comunicare a beneficiilor vaccinării, dublate însă de măsuri ferme, după modelul statelor europene, mai ales acum, când continuitatea activităţii economice şi a vieţii sociale este semnificativ afectată. Modul în care România gestionează această criză care atinge niveluri catastrofice va influenţa încrederea generală a populaţiei în prevenţie pe termen lung", se menţionează în comunicatul CDR.

Reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României au precizat: "Asociaţiile membre CDR au susţinut în diferite moduri eforturile instituţiilor statului de a îmbunătăţi accesul la vaccinuri şi vaccinare şi o vor face în continuare. Reticenţa cetăţenilor faţă de imunizarea împotriva COVID-19 prin vaccinare nu poate însă să fie rezolvată decât prin aportul şi efortul solidar al tuturor vectorilor de decizie şi influenţă din societate. Considerăm că e momentul ca forţele politice să îşi unifice glasul în susţinerea vaccinării, iar toate instituţiile statului, inclusiv presa, să demonstreze echilibru şi responsabilitate în transmiterea mesajelor către populaţie".

Totodată, Coaliţia pentru Dezvoltarea României face apel la toţi vectorii de influenţă din societate să convingă populaţia să se vaccineze.

"Coaliţia pentru Dezvoltarea României susţine vaccinarea împotriva COVID-19 şi îşi exprimă recunoştinţa faţă de profesioniştii din domeniul sănătăţii, în special cei din linia întâi, cei care în această perioadă luptă pe frontul pandemiei. Mediul de afaceri face un apel către toţi vectorii de decizie şi de influenţă din societate să contribuie la eforturile de convingere a populaţiei să apeleze la vaccin, singura soluţie de ieşire din această criză", se menţionează în comunicat.

De asemenea, Coaliţia pentru Dezvoltarea României subliniază că "după aproape 10 luni de la începerea campaniei de vaccinare, datele oficiale arată că românii au unul dintre cele mai mici grade de încredere din lume în modalitatea în care s-au dezvoltat vaccinurile împotriva COVID-19 şi în prevenţie în general. Acest lucru vine în contextul în care vaccinarea are un impact semnificativ în reducerea mortalităţii şi morbidităţii din cauze asociate bolilor transmisibile sau prevenibile prin vaccinare. Între 2 şi 3 milioane de vieţi sunt salvate zilnic, la nivel global, datorită vaccinării. Putem preveni şi controla 25 de boli, iar în acest moment alte 300 de vaccinuri sunt în plin proces de dezvoltare", se menţionează în comunicat.

"Este necesară reevaluarea eforturilor şi investiţiilor direcţionate în prevenţia prin vaccinare împotriva bolilor transmisibile şi a celor ce pot fi prevenite în acest mod. România are nevoie de dezvoltarea unei strategii naţionale de sănătate orientată spre prevenţie, susţinută de investiţii coerente şi planuri sustenabile, alături de crearea unei culturi a prevenţiei la nivel societal, prin educarea şi informarea publicului larg. Întreg mediul de business reunit în cadrul CDR rămâne ferm dedicat angajamentului de a depune toate eforturile pentru a contribui la creşterea gradului de conştientizare a beneficiilor vaccinării în rândul populaţiei şi de a sprijini campania de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel naţional. Într-o perioadă dificilă ca aceasta în care ne confruntăm cu mai multe crize simultan, inclusiv cu cea sanitară, este nevoie de maturitate în adoptarea deciziilor, de solidaritate în acţiunile importante, de un apel unitar pro-vaccinare. Învingerea pandemiei este un efort comun şi doar împreună, mediu de afaceri, autorităţi, presă, cetăţeni, ne putem proteja de pierderile cauzate de pandemie", se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Se pare ca, "meseria de Iuda a neamului", a ajuns cea mai cautata azi, in Colonie, fiind de departe cea mai bine platita! Si astia de la Coaliţia pentru Demolarea României sunt mari amatori ai acestei "profesii"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb