Colecţia de fotografii "Don't Take Them for Granted" va fi expusă la Piaţa George Enescu

A.P.
Comunicate de presă / 15 octombrie 2020

Colecţia de fotografii "Don't Take Them for Granted" va fi expusă la Piaţa George Enescu

O colecţie de fotografii care documentează peste 70 de ore din lupta împotriva COVID-19 poate fi văzută în Piaţa George Enescu din Bucureşti, conform unui comunicat de presă al Fundaţiei SuperBet.

Este vorba de proiectul "Don't Take Them for Granted", dedicat personalului medical şi tuturor celor din linia întâi, care de opt luni se luptă zi de zi cu virusul. Sunt momente impresionante surprinse chiar în secţiile de ATI din trei spitale bucureştene - Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", Spitalul Militar ROL 2 şi Spitalul Universitar de Urgenţă.

Fundaţia Superbet, alături de alte trei companii şi de entităţi precum ARCUB, Primăria Municipiului Bucureşti şi Ministerul Apărării au făcut posibil demersul de a transforma invizibilul în vizibil: doi artişti, Cristian Movilă şi Capucine Gros i-au fotografiat pe medicii celor trei spitale, chiar pe câmpul de bătălie cu o boală care a făcut deja peste un milion de victime în toată lumea şi peste 5.400 în România.

Augusta Dragic, preşedintele Fundaţiei Superbet şi chirurg ca profesie de bază a decalrat: "Implicarea în "Don't take them for granted' este o continuare a eforturilor Fundaţiei Superbet de a fi alături de cei care salvează vieţi. Dacă din martie până acum am ales să ajutăm concret cu echipamente de protecţie, biocide şi teste personalul medical, de data aceasta am ales un proiect artistic care pune in lumina supereforturile pe care unii dintre semenii noştri le fac zilnic. M-a impresionat nu doar accesul pentru ochiul public la culisele bătăliei pentru viaţă, ci şi acest îndemn către empatie şi nevoia de solidaritate a comunităţii în astfel de momente de criză".

Artista Capucine Gros a ţinut să explice unul dintre mesajele de forţă ale ineditului foto-documentar - "/.../ a aminti că suntem cu toţii copilul cuiva, este o idee simplă şi accesibilă. Dar, la un nivel mult mai profund, ne face să-i vedem pe toţi ceilalţi ca pe o reţea invizibilă interdependentă şi nu ca pe nişte indivizi solitari. În astfel de timpuri, avem nevoie de empatie, solidaritate şi de o înţelegere reală a ceea ce poate însemna puterea unei comunităţi."

Începând cu 9 octombrie 2020, instalaţia este deschisă publicului în Piaţa George Enescu din Bucureşti, iar în mediul online, proiectul poate vizionat pe site-ul Fundaţiei, pe https://notforgranted.org/, via Vimeo sau Youtube.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb