COMBATEREA PANDEMIEI COVID-19 Dacă vrei să trăieşti, Google îţi bagă mortu-n casă

MAKE
Ziarul BURSA #Miscellanea / 10 aprilie 2020

Dacă vrei să trăieşti, Google îţi bagă mortu-n casă
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.
    MAKE

    BigOOgle Brother foloseşte informaţiile despre deplasările cetăţenilor, după cum rezultă din­tr-un comunicat Google, le agregă în fluxuri statistic grăitoare despre ceea ce fac ei şi le oferă factorilor de decizie pentru combaterea pandemiei de Coronavirus, confirmând teribilele suspiciuni că, de fapt, ar vrea să ne hingherească şi să ne implanteze cip-uri, transformându-ne în sclavi ai ideologiei eugeniei, ai " political correctness "şi ai promovării sodomiei, ca să spânzurăm ultimul rege cu maţele ultimului preot. 

    Asta e o discuţie generoasă în argumente pro şi contra folosirii datelor personale.

    Discuţia se strecoară printre Scilla - supravieţuirea colectivităţilor sub atacul pandemiei - şi Caribda - sacrificiul confidenţialităţii datelor, pentru care tocmai ne-am tras o lege de protecţie europeană şi naţională.

    Adică, vrei să supravieţuieşti, atunci îţi dai acordul ca Google să te urmărească pe unde te duci, să folosească cum crede de cuviinţă informaţiile şi nu numai atât, dar asta devine o datorie individuală pentru protecţia colectivă.

    California s-a înfrăţit cu federalii şi cu Google şi îi stoarce pe americani de informaţii personale, contra cărora le oferă câte un test de coronavirus.

    Publicaţia americană de ştiri Foreign Policy a informat, la sfârşitul lunii trecute, că Google (prin intermediul companiei sale surori Alphabet, Verily) a lansat un instrument de screening pentru coronavirus. Site-ul web, care a fost dezvoltat în colaborare cu statul California, a fost lansat pe 16 martie şi oferă, în prezent, servicii de screening al coronavirusului în patru regiuni. La prima vedere, este simplu, scrie Foreign Policy. Site-ul parcurge utilizatorii printr-o serie de întrebări de screening prin intermediul platformei de colectare a datelor de sănătate ale proiectului de bază al companiei. Dacă sistemul le consideră eligibile, atunci îi va permite utilizatorului să facă o programare pentru un mult râvnit test de coronavirus.

    Dar asta nu-i nimic pe lângă Israel.

    În Israel, cică securiştii de la Shin Bet îi urmăresc prin telefon pe toţi şi nu le dau la schimb nimic, nici măcar un amărât de test de coronavirus (evreii se pricep la ghişefturi? nu, doar securiştii lor!).

    Israelul e mai tare ca Google.

    Nu i-a întrebat nimeni pe cetăţeni dacă sunt de acord.

    Deci, e clar, Planul Rockefeller: Nine Eleven, Afganistan, Irak, Iran, razboiul contra terorismului, megacriza, război/pandemie, cipuri, guvern mondial, sodomie.

    Înţelegeţi?

    Totul e făcut cu un singur scop.

    Guvern mondial, ca să ne sodomizeze pe toţi.

    La corpiu şi la figurat.

    Măcar Google îşi publică rezultatele monitorizării.

    De pildă, noi, cetăţenii români, conform monitorizării Google, în data de 29 martie (Raportul cel mai recent), am înregistrat o diminuare de 81% a deplasărilor către locuri ca restaurante, cafenele, shopping centers, parcuri tematice, muzee, librării şi cinematografe.

    Adică..., ce?!..., Google zice că 19% dintre noi sunt atât de buimaci, încât au ieşit din casă şi s-au dus la cârciumă?

    Şi ce au făcut? Au stat în stradă şi s-au holbat?

    Iertat să-mi fie scepticismul, dar acest Raport nu cred să ajute la combaterea pandemiei în vreun fel.

    În primul rând, că toate aceste destinaţii erau închise încă de pe data de 17 martie (Ordonanţa militară nr. 1).

    În al doilea rând, că eram siliţi să stăm în casă toţi, aşa cum suntem şi acum (Ordonanţa Militară nr. 3, din 24 martie).

    Deci, dacă restaurantele şi cafenelele sunt închise şi noi suntem închişi, cine dracu' s-a mai dus la cârciumă sau la film?!

    Nimeni.

    100%.

    Nu e nevoie de niciun studiu, nicio monitorizare, nicio agregare de date confidenţiale.

    Ce-mi trece prin cap este că, aşa cum se întâmplă pe la noi, la ţară vor fi rămas nişte cârciumi deschise pe furiş şi ţăranii or fi venit tiptil, (împreună cu miliţienii) şi s-or fi trotilat în curtea din spate.

    Cred că Google a confundat habitatul natural al ţăranilor noştri fie cu un muzeu de istorie despre iobăgie (sau neoiobăgie, vorba lui Dobrogeanu-Gherea), fie cu un parc tematic, cu tema "Cu closetul în curte".

    Dar, ca să ne convingă de lipsa de limite a fanteziei sale, Raportul Google pe România mai spune: minus 60% la deplasările spre parcurile naţionale, plajele publice, porturi de agrement, parcuri pentru câini, pieţe publice şi grădini publice.

    Plajele publice...în 29 martie, în România?!

    Porturi de agrement?

    Parcuri pentru câini?

    Şi încă ceva: de ce nu include Google în monitorizarea sa deplasările populaţiei la biserică? Conform unui studiu al Fundaţiei Friedrich Ebert România de anul trecut, 95% dintre cetăţenii noştri cred în Dumnezeu, iar 21% merg săptămânal la biserică. Adică vreo patru milioane. Contează statistic ce fac astea patru milioane?

    De ce biserica nu apare ca destinaţie a deplasărilor populaţiei monitorizată de Google, dar apare cârciuma?!

    Oare pot astfel de rapoarte să îl ajute pe Raed Arafat să ia decizii în combaterea pandemiei?

    Dacă da, atunci vă asigur că o să dăm toţi ortul popii.

    Să zicem că nu contează că furnizează informaţii false, dar cum poate un Raport a cărui ultimă actualizare este din 29 martie, să întemeieze deciziile de combatere a pandemiei în 9 aprilie?

    În 29 martie erau 1760 de persoane infectate; la 9 aprilie, 5202.

    Haideţi să ne lămurim ce e cu Google.

    Google este acea chestie de pe internet care îţi afişează reclame pe ecranul computerului şi când i le închizi te întreabă de ce le-ai închis.

    Aş zice că asta e, deja, o obrăznicie, dar...

    Ca să scapi de el apeşi, de pildă, pe răspunsul sincer "Nu mă interesează anunţul", iar Google încă se mai întinde la vorbă: "Vom încerca să nu mai afişăm acest anunţ".

    Răsufli uşurat.

    Click!, schimbi pagina, Pac!, reclama de la Google, o iei de la capăt.

    Face mişto de tine.

    Din partea mea, ce mi-e Google, ce mi-e Shin Bet; raportul asupra deplasărilor mele este despre traseul de la living, la camera bibliotecii unde am biroul şi în baie.

    În dormitor m-am obişnuit să mă filmeze securiştii, deci suntem întotdeauna cel puţin trei.

    Ăştia măcar sunt ai noştri - o intimitate puţin mai largă.

    NOTA AUTORULUI

    În pofida zeflemelei cu care am tratat în acest pamflet scenariul "Îngerului digital", totuşi ideea de "guvern mondial" are o circulaţie serioasă la vârfurile politice ale lumii şi a fost susţinută explicit de un studiu elaborat de Institutul de studii sociale al Vaticanului, în timpul lui Benedict al XVI-lea ("Spre reforma sistemului monetar şi financiar internaţional, într-un mod care răspunde nevoilor tuturor popoarelor", din partea Consiliului Pontifical pentru Dreptate şi Pace, 24 Octombrie 2011).

    Am tratat subiectul pericolului pe care îl reprezintă conducerea piramidală, atât în Europa ("Le gouvernement europeen"), cât şi în lume ("Guvernul mondial"), în cartea mea din 2015, Soluţia crizei/Terminuis a quo", prezentă pentru lectură gratuită, în engleză, pe site-ul BURSA.

    Opinia Cititorului ( 41 )

    1. Normalul nou vine oricum peste noi. Nu vad cum dupa al doilea val de morti care vine la toamna populatia nu va fi gata bratara = pasaport electronic de sanatate. Va fi singurul mod in care te mai deplasezi prin toate filtrele ce vor fi instaurate continuu in toate tarile.

      Toate vor deveni virtuale si mai ales viata fiecaruia devine un set de pixeli imunizati contra coronavirus, iar cuvintul libertate va fi interzis, 

      1. numai prosti mai cred ca au libertate, nu este nevoie sa vina toamna, de ceva ani esti monitorizat si cind iti regulezi nevasta...

        intreaba pe Make, ziarul Bursa de ce are nevoie de IP urile celor care citesc ziarul sau scriu opinia aici......

        De ce am nevoie de ele?

        Spre deosebire de alte situri, Bursa nu-ti cere nici un element de identificare. Aici ti-ai gasit tu sa fii nemultumit!

        Nu Make are nevoie de IP. Te obliga legea. Cand vine militianul cu mandat de la judecator tre' sa le dai.

        Multumesc!

        De fapt, uitasem si chiar eram curios sa-mi spuna de ce am nevoie de IP-uri. 

        Ex. Daca eu imi ascund ip –ul site Bursa nu accepta sa comentez sau sa scriu opinia aici.

        IP este cnp –ul tau online, este ip al locatiei de unde te conectezi la net si ip al dispozitivului (telefon, laptop, tableta, pc, etc) pe care il folosesti la navigarea pe net din diferite locatii.

        Cu datele astea de la toti vizitatori site-lui bursa voi faceti bani multi, pentru ca vorbim de date de la diversi, directori, patroni, investitori si speculanti pe burse, etc, adica sunt animalele cele mai cautate si vanatein mediu online........... 

        Omule, am inteles din comentariul 1.4. ca situl BURSA nu face nimic special in privinta IP-urilor fata de oricare alt site si ca nici nu ar putea-o face. Deci, ce bani multi fac eu?! Iti inchipui ca am cum sa stiu cine e in spatele IP-ului? Arata-mi cum! Sint din nou curios!

        nevoie de elemente de identificare!? la ce folosesc? cind au adresa domiciliului tau si datele dispozitivului pe care il folosesti cind ai scris aici!

        Naivitate?Tu macar ai idee despre ceea ce vorbesti?!Cine are adresa domiciliului tau?Nu esti sanatos?

        vineri seara am incercat si eu sa accesez site bursa cu id ascuns din browser si nu a mers, acum de ce merge! nu mai ai legea de partea ta!? daca nu voi, cineva se foloseste de voi si colecteaza datele cititorilor bursa

        Prietene, ma depaseste.

        Ai bagat de seama cu ce ma ocup eu?  

        Conduc un grup de presa, fac management, scriu si fac grafica.  

        Nu ma intersectez cu IT-ul decit in utilizarea terminalelor la nivel elementar. 

        Deci, nu-mi dau seama daca are sens ceea ce spui. 

        Din cite stiu eu, IP-ul nu este suficient sa poata fi localizat computerul, cu atit mai putin dupa intrarea in vigoare a Legii GDPR. 

        Nici contabilitate nu stiu. 

        Nici permis de conducere auto nu am.

        Totusi, conduc BURSA de 30 de ani - se pare ca nu-i obligatoriu sa stiu ceea ce nu stiu si ca ceea ce stiu este, in mare, suficient. 

        Daca esti atat de paranoic du-te si cumpara-ti ziarul de la un chiosc.Dupa ce trece starea de urgenta.Pana atunci nu citi,nu te uita la televizor.Odihneste-te mult,mult!

      Google acționează insidios. Nu are buton de dezinstalare la smartphone-uri, e vârât adânc pe gat utilizatorului, chiar în nucleul sistemului Android (ca în Orwell 1984), tocmai ca sa poată colecta tot ce faci, tot felul de date, către serverele proprii. Folosind un smartphone îți dai, practic un acord implicit că Google sa colecteze date despre tine, sa le stocheze și, mai periculos să le agregheze cu tot felul de alte surse, cum ar fi webcam-uri, locuri in care ai folosit cardul, locuri in care ai făcut poze, fetzele oamenilor din pozele tale și ale prietenilor tai, și altele.

      În contextul COVID, Google vrea sa colecteze, prin Verily, pe lângă ceea ce colectează deja, datele medicale ale omului, pe care sa le integreze mai apoi cu celelalte date și să le partajeze cu terți, în schimbul promisiunii vaccinului. După care sa te inunde cu reclame medicale, să-ți propună preturi la asigurări medicale, după afecțiunile pe care le ai, și tot așa.. 

      În privința mijloacelor electronice de supraveghere biometrica de masa, tehnologia exista deja (nu e deocamdată nevoie de cip) și ea pleacă de la digitalizarea fetzei umane si recunoașterea acesteia odată ce omul a ieșit din casa, direct pe aleea din fața blocului. 

      Băieții care profită de această criza (cei care trag sforile) și-au deconspirat intențiile malefice, prin viteza cu care dezvolta aplicații biometrice de recunoaștere facială și monitorizare GSM, 4G-5G, chiar în această criza. Coronavirusul e un bun argument pentru că guvernul să bage bani grei în așa ceva și chiar primăriile au ieșit la înaintare (vezi dronele lu Boc, de la Cluj). Problema este că guvernele și Primăriile ar trebui să aibă un rol umanitar și nu unul de monitorizare și control a populației prin poliție și militarizare urbana. Nu au acceptul poporului pentru așa ceva. Una e sa iei niste masuri de urgență în pandemie si alta e sa instalezi deja un BigBrother cum se întâmplă. 

      Ticăloșia guvernelor și corporațiilor a ieșit la iveală iar băncile centrale vorbesc deja de funie in casa spânzuratului, sunt dispuse sa tipărească bani cu nemiluita cu care să finanțeze marele plan.

      Nu e bine ce se întâmplă, ne paște o dictatura crâncenă, cu virus sau fara el. 

      1. Maestre atotstiutor ai uitat de fenomenul cresterii presiunii asupra populatiei. Adica mi-ai bagat drona pe cap, cipul in buzunar, ma conectezi la toate influentele psi din moemtul cind ies pe scara blocului, acuma asteapta sa vezi cind explodez. Am sa te colorez in toate nuantele superbei culori MARO !!!

        Atunci ai sa realizezi ca toate metodele de control au dus la aceasta frumoasa societate de RAHAT !!!

        Si libertatea va fi din nou readusa pe tapet si ciclul se repeta....depinde de virsta pe care o ai ca sa iti dai seama unde te afli in ciclul vietii. 

      Cred ca se da prea multa importanta gugalului. E doar un algoritm si ca orice algoritm este imperfect in analiza si expunerea activitatii umane. E facut doar sa scoata bani restu sunt chestii colaterale irelevante. Cine vrea n-are decat sa piarda vremea. Cat despre Shin Bet si ce fac israelienii...e cu totul altceva. Oamenii aia nu rezistau daca n-aveau pus la punct sistemul asta si o fac pentru protectia propriului popor argument care acopera orice exagerare si orice masura si bravo lor. Toti se plang de big bro dar tot mai multi folosesc videocall peste tot in locuri publice pe speaker nu la casti. Si atunci? Trendul vad ca e sa nu ne mai ferim si sa ne expunem vietile publicului si pe unde mergem si pe net cu poze filmulete poze cu copii cu familia cu catelu unii cu banii din spargeri chiar dar tot pe FB si alte saituri de social media facem scandal ca nu vrem sa ne urmareasca nimeni. Ne hotaram odata ce vrem?

      1. ...

      ...

      Daca reusesti sa te detasezi un pic de tot ce se intampla si sa privesti obiectiv, tot ceea ce te frapeaza este, pe de o parte, zbaterea sclavilor pentru supravietuire si, pe de alta parte, stofocarea statului pentru control biometric generalizat la colt de strada. Primii crapa de foame in propriile case, ceilalti se uita pe monitoare sa vada cine a mai scos capul afara din tzarc. Drona nu vine cu pachete cu mancare la fereastra ci te fotografiaza si iti trimite amenzi in plic care depasesc salariul minim net.

      E foarte tare ce se intampla, singura intrebarea pe care ti-o pui este de ce intra atat de multi in aceasta hora din care nu au cum sa iasa decat sodomizati, vaccinati de corporatii si cu banii luati.  

      "Astazi, americanii ar fi revoltati daca trupele Natiunilor Unite ar intra in Los Angeles pentru a restabili ordinea; maine vor fi recunoscatori. Daca li s-ar spune ca exista o amenintare, din afara, necunoscuta, fie ea reala sau falsa, care le-ar ameninta existenta, atunci toate popoarele lumii se vor angaja cu liderii lumii sa-i elibereze de acest rau. Singurul lucru de care se teme fiecare este necunoscutul. Atunci cand este prezentat in acest scenariu, oameni vor renunta de bunavoie la drepturile lor individuale cu conditia ca starea lor de bine sa le fie garantata de catre guvernul lor mondial" Henry Kissinger (criminal de talie mondiala) in alocutiunea lui din 21.05.1992 de la intalnirea Bilderberg Evian Franta

      1. Daca vaccinul are nanoboti, ei pot fi folositi si pentru vindecare, dar si pentru sudden death!

        Oamenii vor parasi tara, fortand granita, sau vor iesi pe strazi, din lipsa de bani=lipsa de alimente!

        Cu vehiculele electrice?? :)) Alea care au autonomie de cateva zeci de kilometri? Vorbesc de autonomia reală, pe frig, cu greutate maximă, etc. Pe urmă cu ce le încarci?

        Esti in toate mintile?

        Dar tu? Omul a făcut o afirmație, "lasă că dacă se instaurează dictatură, îmi iau jucăriile și plec". Așa simplu. Și intrebarea a fost cu ce? "Tesla Model S can be shut down remotely with just one key press " " The independent.co.uk Monday 10 August 2015 15:20

        Hackers have managed to remotely take over a Tesla car — unlocking its doors, starting it, and driving it away, and managing also to shut it down with just the click of the button." 

        "Remote Vehicle Shutdown Auto Technology 

        manufacturers are investing heavily in the development of new technologies to keep vehicles safe and advanced. The increase in the number of subprime auto loans has compelled lenders to use a new technology, remote vehicle shutdown, which allows them to remotely disable the ignition of a car when a borrower falls behind on payments.  

        Not just auto lenders, Police too use remote vehicle shutdown technology in the United States. It allows them to remotely halt high-speed hunt."

        Dacă nu știi engleză, ghinionul tău. 

        ...fara tehnologia 5G toata dictatura intermediata de AI si Internet of things nu va fi posibila...si veti observa ca nici retrovirusii astia nu se vor raspandi asa de repede....am cam ajuns la limita pe care daca o depasim o sa murim..la propriu

        Mamaaaaa!, ce destept esti! Tu stii engleza! Doar ca esti analfabet functional si nu poti urmari sensul frazei.

        Comentariul la care ai inceput sa bati campii cu vehiculele electrice, fusese, la 6.2., ca "Oamenii vor parasi tara". 

        Cu ce vor parasi tara nu este subiectul comentariului. 

        Numai un tont se apuca sa presupuna ca vor parasi tara cu vehicule electrice si sa inceapa sa le critice.

        Oooo, dar e un tont care stie engleeeeezaaaaa!!!! 

      Virusul este fara indoiala real, pandemia la fel, dar constructia de presa, tot decorul, e o facatura mondiala francmasonica de proportii, care are ca scop provocarea in oameni a fricilor fundamentale: boala, moarte, foame, rate, taxe. Motivele sunt descrise in spirit de caterinca in articol.. dar ele sunt cat se poate de reale. Ne aflam in fata instalarii unei sclavii mondiale. Cei care o pun in opera s-au deconspirat pe sine prin viteza cu care vor sa implementeze masurile de control biometric. Atunci cand poporul nu ar imbratisa voluntar, pe baza de convingeri, pe baza de etica, niste masuri, e nevoie de o criza care sa ameninte nevoile fundamentale iar acum este o astfel de criza. Toata aceasta poveste va dura, probabil, cca. 3 ani, timp suficient pentru implementarea marelui plan.. cunoscut sub denumirea de New World Order - piramida cu un ochi in frunte.

      Surprinzator de putini sclavi au sarit de fund in sus referitor la dronele pe care vrea Boc sa le ridice de la sol la Cluj.. Dar e bine ca s-au ridicat atunci cand Funar a vopsit bancile in tricolor.  

      Daca planurile lor sunt si mai evidente odata cu deconspirarea lor de neinteles ramane lipsa de reactie (altfel decat ironico-pamfletara) a celor ce sa vad direct vizati acum.

      1. Ai bagat de seama ca, in NOTA AUTORULUI, te-am trimis la o carte pe care am publicat-o in 2015, unde constati ca reproduc un articol din 2011 (oare citi ani aveai pe atunci?), in care tratez cu seriozitate subiectul pericolului pe care il reprezinta ideea de Guvern Mondial?

        Citeste mai atent si citeste!

        Te asteapta surprize mari si foarte mari, mai mari decit scenariile de tip "Ingerul digital". 

        Da, multumesc. De altfel nu era vorba despre o "intepare" a autorului, voiam doar sa spun ca dincolo de abordarile didactice nu intrevad (cel putin la orizontul ce-l percep din pozitia-mi anodina) si unele initiative practice de reactie (care sa se bazeze de exemplu pe utilizarea instrumentarului legal la dispozitie - care, pentru pastrarea aparentelor, ofera inca "cai de atac") si de creare de platforme de "orientare" (in sensul liniilor campului magnetic de exemplu) a atomilor independenti ce percep pericolul...

        Altfel, citind suita de articole (extrem de originale, ptr mine crestin-ortodox fiind, in interpretarea dobanzii creditului) ce stau la baza cartii recomandate am cunoscut autorul (confirmarea varstei nu tocmai crude si deci raspunsul la intrebare se vrea un tribut, ptr carte, adus autorului) si astept surprizele promise. 

        Surprizele sint acolo.

        LOL. Dacă vrei să vezi surprize, urmărește documentarul NWO - Communism by the Backdoor pe Bitchute.

      Super comic articolul:) deși în esență trist

      Nu este obligatoriu sa dai acces la datele tale unor privati precum google sau facebook. Exista viata si in afara internetului, sau cu utilizarea limitata a unor aplicatii. Trebuie doar sa fi suficient de inteligent sa intelegi cum sta treaba cu supravegherea si alcatuirea profilului personal si iti trece deschiderea spre oferirea de date personale.

      1. În esență identic, vorba Uniunii Europene

        Salutare maestre! ne era dor.

        Prea sec comentariul; nimic despre Chișinău? 

        Daca tu crezi că trackingul Google de meta-date se face pe baza de accept, te înșeli amarnic. Google monitorizează telefonul, mișcarea, istoricul de navigare, inclusiv pe unde ai dat cu cardul, daca are astfel de date. Deci nu te poți ascunde decât dacă trăiești în vreun cătun de munte FARA niciun fel de tehnologie IT in casa.

        mai nou atentie mare si la dispozitivele electrocasnice smart (tv, frigider, aparate foto, ac, playere, amplificatoare) pot fi controlate de la distanta foarte usor prin ip si wi-fi, plus ca sunt securizate minim........si un pusti de la coltul blocului va poate asculta sau vedea ce faceti in dormitor prin intermediul televizorului smart

      Daca s-a terminat luna Mai 2020 si inca mai sunt in pozitii de forta persoane ca Fauci (consilier Trump), Gates (si Melinda) - in prezent niste nimicuri visand la dominarea Lumii cu fundatia lor - dupa ce amicul s-a retras de la Berkshire si de la Microsoft - sau Zuckerberg (Fb) sau amicii de la Alphabet (Google) atunci am pierdut.

      Sa urmariti in Mai 2020 ce se intampla cu banii lui Gates si Zuckerberg.  

      E karma.  

      Au facut prostii si acum vine Karma dupa ei :) .  

      Orice fundatie care vrea dominatia Lumii functioneaza cu niste bani , nu ? Care finanteaza niste proiecte nu? :)  

      Niste baieti de pe net le-au luat urma :)  

      O sa ne distram curand - urmariti fluxurile de stiri :)

      I s-au ridicat banii la cap lui Gates si se crede stapanul lumii acum. O sa guste niste tzarana curand!  

      1. oricum...mi se rupe de militieni - apropo de ip.

        de pe acest ip nu se intampla nimic :) e mai curat ca poponeatza unui nou-nascut :D !  

        e un ip trist :) nici macar trafic porno.... :))

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    14 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9761
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb