Combinatele "Mechel", candidate la o posibilă vânzare din cauza profitabilităţii reduse

Ziarul BURSA #Companii / 14 mai 2012

Combinatele "Mechel", candidate la o posibilă vânzare din cauza profitabilităţii reduse

Profitabilitatea scăzută a combinatelor siderurgice deţinute de "Mechel" în România le face candidate pentru o posibilă vânzare, a declarat directorul financiar al grupului rus, Stanislav Ploscenko, adău-gând că nu poate, însă, confirma o vânzare a acestor operaţiuni, informează Mediafax.

Combinatele din România urmează să fie evaluate pentru profitabilitate şi necesar de investiţii, împreună cu alte operaţiuni ale grupului, parte a unui plan care vizează creşterea resurselor de finanţare pentru anumite proiecte, inclusiv prin vânzarea unor active.

Întrebat, într-un interviu Bloomberg, dacă "Mechel" şi-a făcut planuri să renunţe la combinatele siderurgice din România, Ploscenko a spus că în timp ce profitabilitatea mai scăzută le face "candidate mai evidente", nu poate confirma o vânzare.

Operaţiunile de producţie de energie, inclusiv Toplofikatsia Ruse din Bulgaria, şi afacerile de aliaje feroase ale diviziei Oriel Resources sunt cele mai evidente candidate pentru vânzare, a declarat Dmitri Smolin, analist la Uralsib Capital.

Chiar dacă vor fi luate în calcul şi combinatele din România, ar fi dificilă găsirea unui cumpărător, a adăugat analistul.

Grupul "Mechel" este pregătit să renunţe la propunerile de listare la Londra sau New York a diviziei miniere, în cazul în care obţine suficiente fonduri din planul de creştere a profitabilităţii, inclusiv prin posibile vânzări de active, pentru a putea finanţa proiecte.

"Nu anticipăm o ofertă publică iniţială a Mechel-Mining în acest an din cauza volatilităţii. Totodată, s-ar putea să nu mai vindem pachetul de acţiuni deloc, dacă noua noastră strategie va avea succes şi vom putea finanţa proiectele diviziei miniere fără oferta publică", a spus Ploscenko.

Conducerea "Mechel" a aprobat vineri un plan pentru reducerea datoriilor, parţial prin vânzarea de active. Datoria netă a "Mechel" a urcat cu 33% anul trecut, la 9,3 miliarde de dolari, în timp ce planurile de a vinde acţiuni de circa două miliarde de dolari la Mechel-Mining a fost amânată pentru septembrie, din cauza declinului pieţelor.

"Mechel" se va concentra pe minerit, producţia de oţel, mai ales pentru construcţii, precum şi pe oţel inoxidabil şi produse speciale, a spus directorul financiar.

Alte active vor fi auditate pentru determinarea profitabilităţii şi necesarului de investiţii în două-trei luni, cu posibilitatea ca "anumite vânzări de active să aibă loc în acest an", a adăugat domnia sa. Este, însă, prea devreme pentru a afirma ce sumă ar putea fi atrasă, a afirmat Ploscenko în interviul pentru Bloomberg.

Profitul "Mechel" a urcat în anul fiscal încheiat în martie la 728 milioane de dolari, de la 657,2 milioane de dolari în anul fiscal anterior. În trimestrul al patrulea, profitul a crescut de aproape patru ori, de la 25,7 milioane de dolari la 201 milioane de dolari, susţinut de aprecierea rublei.

Grupul rus "Mechel" a intrat pe piaţa românească în 2002 şi deţine combinatele "Mechel" Câmpia Turzii (INSI), Mechel Târgovişte (COS), Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb