Combinatul Alum şi-a repornit producţia

A.G.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 octombrie 2009

Combinatul Alum din oraşul Tulcea a început, ieri, procesul de producţie, după ce din decembrie 2006 activitatea acestuia a fost sistată pentru retehnologizare.

"Pentru Alum data de 20 octombrie 2009 va fi considerată o zi istorică. Deja s-a început procesul de producţie prin cuplarea la alimentarea cu gaze, încălzirea instalaţiilor cu abur viu, practic prima fază a repornirii. N-aş putea să vă spun acum exact când începem să producem efectiv alumina, însă de acum suntem pe calea cea bună", a declarat preşedintele sindicatului Alum, Gheorghe Dragu, potrivit Agerpres.

În urmă cu aproape o săptămână, instalaţiile combinatului Alum au fost puse sub presiune, începerea producţiei fiind aşteptată la finele acestei luni.

În decembrie 2006, managerii Alum au decis sistarea activităţii în vederea retehnologizării combinatului, procesul fiind programat să se finalizeze în acest an.

Valoarea totală a investiţiilor preconizate a se realiza în această perioadă la principalul furnizor de materie primă al societăţii Alro Slatina a fost estimată la circa 50 de milioane de dolari.

Combinatul de alumină din Tulcea a început să func­ţioneze în 1973, firma Balli Metal preluând unitatea de la statul român în 1996.

Societatea tulceană producătoare de alumină calcinată, materia primă necesară în producerea aluminiului, produselor refractare, produselor ceramice, cimentului, precum şi în tratarea apei a devenit ulterior parte a grupului de firme Alro Slatina. Grupul de firme Alro Slatina are în proprietate 98% din capitalul social al combinatului tulcean, acţionarul majoritar al Alro fiind grupul Vimetco, înregistrat în Olanda şi controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitski.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb