Comisarul desemnat pentru Servicii Financiare va bloca accesul City of London la piaţa UE, dacă va fi necesar

J.P.
Internaţional / 1 octombrie 2020

Comisarul desemnat pentru Servicii Financiare va bloca accesul City of London la piaţa UE, dacă va fi necesar

Uniunea Europeană este pregătită pentru orice tip de Brexit, inclusiv la blocarea accesului sectorului financiar britanic la piaţa UE, a declarat comisarul desemnat pentru Servicii Financiare, Mairead McGuinness, transmite Reuters, conform news.ro.

După 31 decembrie, când se va încheia acordul de tranziţie dintre UE şi Marea Britanie, companiile britanice care oferă servicii financiare vor fi nevoite să acceseze piaţa UE prin intermediul unui sistem de "echivalenţă".

UE a acordat deja un acces temporar caselor britanice de cliring, începând din ianuarie, potrivit acestui sistem.

McGuinness a spus că începând din ianuarie vor avea loc schimbări semnificiative în serviciile financiare dintre Marea Britanie şi UE, indiferent dacă discuţiile dintre UE şi Regatul Unit, care continuă în această săptămână, vor ajunge la un acord de liber schimb.

"Pe fondul tensiunilor sporite din cadrul negocierilor UE-Regatul Unit, continuăm să ne pregătim pentru toate scenariile posibile, inclusiv pentru un scenariu fără echivalenţe", a spus McGuinness în răspunsuri scrise adresate parlamentarilor UE înainte de audierea de confirmare a acesteia în Parlamentul European, care va avea loc vineri.

"Participanţii la piaţă sunt îndemnaţi să ia toate măsurile necesare până la sfârşitul anului 2020 pentru a se pregăti pentru toate rezultatele posibile, a spus ea.

Ea a mai afirmat că "Afacerile nu vor funcţiona ca de obicei, deoarece firmele de servicii financiare din Marea Britanie vor pierde beneficiul paşaportului pentru servicii financiare."

În prezent, UE întreprinde un exerciţiu "fără precedent" de evaluări paralele a multor domenii de echivalenţă faţă de Marea Britanie, a declarat McGuinness, o veche membră irlandeză de centru-dreapta în Parlamentul European.

Dar intenţia declarată a Regatului Unit de a se abate de la unele reguli ale UE "va avea în mod natural consecinţe" pentru aceste evaluări, a mai spus ea în răspunsurile scrise.

McGuinness a mai arătat că orice echivalenţă va veni în condiţii stricte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mare smecher Boris, stie ca mai este putin timp pana la brexit si ca UE se misca foarte greu. Cam asa se intampla cand bati palma cu un cumparator pt vanzarea apartamentului si cu o zi inainte de a merge la notar iti spune ca ca iti da cu 10.000 eur mai putin. Daca esti disperat esti tenantat sa cazi in capcana. Sper ca totusi UE nu este atat de disperata... Eu chiar as prefera sa le-o traga putin in freza lui Boris si smecherilor cu brexitul

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb