Comisia de Mediu din Camera Deputaţilor, în vizită la fabricile de reciclare Green Group din Buzău

ANA FELEA
Miscellanea / 10 februarie 2022

Comisia de Mediu din Camera Deputaţilor, în vizită la fabricile de reciclare Green Group din Buzău

Membrii Comisiei de Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor au efectuat astăzi, 10 februarie, o vizită de lucru la fabricile de reciclare Green Group din Buzău. Scopul vizitei a fost documentarea şi schimbul de informaţii cu industria reciclării, în vederea accelerării eforturilor României de a depăşi blocajele din sistemul naţional de management al deşeurilor şi a face trecerea către economia circulară, o economie a eficienţei consumului de resurse.

Din delegaţie au făcut parte deputatul George - Cătălin Stângă, Preşedintele Comisiei, deputatul Ileana Dumitrache, Vicepreşedintele Comisiei, precum şi deputatul Geanina Şerban.

George Stângă, preşedintele Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic, a spus: "După vizita de astăzi nu putem decât să ne bucurăm că există fabrici performante în România care contribuie la creşterea gradului de colectare şi reciclare! Pot să vă spun că, alături de colegii mei din Comisia pentru Mediu şi Echilibru Ecologic, apreciem mult realizările de la Buzău ale Green Group în domeniul reciclării, protecţiei mediului şi sperăm la o colaborare durabilă pentru a îmbunătăţi legislaţia din ţara noastră cu privire la colectarea, sortarea şi depozitarea deşeurilor reciclabile. Pentru a proteja mediul înconjurător şi pentru a oferi un viitor mai bun generaţiilor tinere trebuie să reducem risipa şi să ne transformăm într-o societate a reciclării. În 2022 sunt sigur că nicio comunitate nu mai doreşte să aibă groapa de gunoi în proximitatea locuinţei, a cartierului sau a localităţii în care trăieşte. Tocmai de aceea rolul Green Group şi al altor firme de profil este esenţial. Am încredere că împreună, cooperând, putem rezolva o parte dintre problemele ce ţin de gestionarea deşeurilor. Avantajul nostru este acela că populaţia este deschisă către utilizarea acestui sistem, aproape în totalitate. Trebuie doar să venim cu măsuri şi proiecte în acest sens".

Deşeurile reprezintă o resursă locală şi regenerabilă importantă, a subliniat Constantin Damov, Preşedintele Green Group, adăugând: "România generează peste 6 milioane de tone de deşeuri municipale anual. Gestiunea resurselor, nu a deşeurilor, este atât provocarea prezentului, cât şi marea oportunitatea pe care o avem în acest moment pentru creştere economică sănătoasă, sustenabilă, cu decuplarea de la consumul de materii prime naturale".

Membrii delegaţiei au vizitat platforma industrială Frasinu, unde sunt amplasate fabricile Green WEEE (deşeuri din echipamente electrice şi electronice deşeuri) şi Green Tech (reciclare deşeuri PET), precum şi fabrica Green Fiber (producţie de fibră sintetică poliesterică din PET reciclat).

În cadrul vizitei, reprezentanţii conducerii Green Group au adus în discuţie tematici legate de potenţialul de creştere al industriei de reciclare din România, precum şi contribuţia industriei reciclării la reducerea emisiilor de carbon, combaterea poluării şi crearea de noi locuri de muncă.

Green Group este unul dintre cei mai importanţi jucători în domeniul reciclării în Europa, cu activitate în reciclarea tuturor fluxurilor majore de deşeuri, inclusiv PET, sticlă, deşeuri electrice şi electronice (WEEE), lămpi şi baterii. Are cea mai mare capacitate instalată de reciclare din România şi una dintre cele mai mari din Europa, procesând anual peste 460.000 de tone de deşeuri.

Cu investiţii în valoare de 170 milioane euro, Green Group are o contribuţie importantă în recuperarea materialelor valoroase provenite din deşeuri şi este un pilon important al economiei circulare în România. Din Green Group fac parte: GreenTech (cel mai mare procesator european pentru deşeuri PET), GreenFiber International (lider european in producţia de fibră sintetică), Green WEEE (lider de piaţă în tratarea şi reciclarea DEEE-urilor), GreenGlass Recycling (cea mai mare fabrică de procesare a deşeurilor de sticlă), Eltex Recycling (furnizor integrat de servicii de management al deşeurilor), cât şi Green Resources Management (implementează obligaţiile privind răspunderea extinsă a producătorilor pentru deşeurile de ambalaje).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb