Comisia Europeană a propus a treia rectificare a bugetului anual al UE pentru 2014

E.D.
Macroeconomie / 30 mai 2014

România şi celelalte state membre ar putea beneficia de un nivel mai ridicat de credite de plată în domeniul cercetării şi inovării, educaţiei şi sprijinului pentru IMM-uri, precum şi de un cost net mai redus în ceea ce priveşte contribuţia la bugetul UE, în condiţiile în care se va aproba cea de-a treia rectificare bugetară din 2014 propusă de Comisia Europeană.

Comisia propune să majoreze nivelul creditelor de plată pentru anul 2014 cu 4,738 miliarde euro pentru a acoperi noile obligaţii legale în materie de cercetare şi inovare, educaţie şi sprijin pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Trebuie abordate cererile de rambursare mai ridicate introduse de statele membre în cadrul politicii de coeziune, precum şi situaţia dificilă din Ucraina. Comisia propune să utilizeze marjele nealocate de sub plafonul de plăţi şi să recurgă la un instrument special, şi anume marja pentru situaţii neprevăzute.

Cu toate acestea, costul net pentru statele membre va fi semnificativ mai redus, şi anume de 2,165 miliarde EUR, deoarece Comisia va realiza venituri suplimentare de peste 1,5 miliarde EUR, în principal din amenzile aplicate pentru încălcarea normelor din domeniul concurenţei, respectiv de peste 1 miliard EUR din executarea bugetului pe 2013.

Proiectul de buget rectificativ nr. 3 răspunde nevoilor de plăţi suplimentare pentru programele UE care au fost consolidate pentru a sprijini redresarea economică a Europei, creşterea economică şi crearea de locuri de muncă: Orizont 2020 (cercetare), Iniţiativa"Locuri de muncă pentru tineri", Erasmus+ (educaţie), COSME (sprijin pentru întreprinderi). În plus, mai multe acte legislative au fost încheiate după adoptarea bugetului pentru 2014 şi necesită mai multe credite de plată. În ultimul rând, alte programe necesită alocări suplimentare pentru a se acoperi nevoile de anul trecut.

Propunerea acoperă şi politica de coeziune, deoarece sunt necesare aproximativ 3,4 miliarde EUR pentru a face faţă cererilor de rambursare neobişnuit de ridicate introduse de statele membre, precum şi pachetul de sprijin pentru Ucraina (250 de milioane EUR pentru a acoperi plata primei tranşe în iunie 2014).

Aceasta este cea de a treia propunere de modificare a bugetului pentru 2014.

Proiectul de buget rectificativ nr. 1 a fost adoptat în februarie 2014 şi nu a afectat dimensiunea globală a bugetului (redistribuirea sumelor convenite în cadrul bugetului votat).

Proiectul de buget rectificativ nr. 2 a fost adoptat în mai 2014 şi a vizat excedentul bugetar din 2013 (1 miliard EUR).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb