Comisia Europeană acuză "Google" de abuz

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 aprilie 2015

Comisia Europeană acuză "Google" de abuz

Comisia Europeană a acuzat, ieri, gigantul american "Google" Inc. că a abuzat de poziţia sa dominantă pe pieţele serviciilor de căutare pe Internet, prin favorizarea propriului serviciu de comparare a preţurilor în cadrul rezultatelor afişate.

Separat, Comisia a lansat o anchetă oficială antitrust referitoare la comportamentul "Google" în ceea ce priveşte sistemul de operare Android (pentru dispozitivele mobile). Ancheta va examina în principal dacă "Google" a încheiat acorduri anticoncurenţiale sau a abuzat de o posibilă poziţie dominantă în domeniul sistemelor de operare, al aplicaţiilor şi serviciilor pentru dispozitive mobile inteligente.

"Obiectivul Comisiei este să aplice normele europene antitrust astfel încât să se asigure că societăţile care desfăşoară activităţi în Europa, indiferent în ce ţară îşi au sediul, nu împiedică în mod artificial accesul consumatorilor europeni la o ofertă cât mai diversificată", a declarat comisarul pentru concurenţă, Margrethe Vestager, adăugând: "În cazul Google, îngrijorarea mea este că această companie a acordat un avantaj neloial propriului serviciu de comparare a preţurilor, încălcând astfel normele antitrust. Dacă ancheta va confirma îngrijorările noastre, atunci Google va trebui să suporte consecinţele juridice şi să-şi schimbe modul în care activează în Europa".

Produsele de comparare a preţurilor le oferă consumatorilor posibilitatea să caute pe site-urile de cumpărături online şi să analizeze preţurile afişate de mai mulţi vânzători. Potrivit unei concluzii preliminare a anchetei lansate de Comisia Europeană în noiembrie 2010, "Google" acordă un tratament preferenţial sistematic propriului său produs de comparare a preţurilor în cadrul paginilor cu rezultate ale căutării generale.

"Google" a respins acuzaţiile ce i se aduc.

Gigantul american are la dispoziţie zece săptămâni ca să le răspundă autorităţilor europene.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb