Comisia Europeană lansează o consultare cu privire la standardul UE privind obligaţiunile verzi

G.U.
Internaţional / 13 iunie 2020

Comisia Europeană lansează o consultare cu privire la standardul UE privind obligaţiunile verzi

Comisia Europeană a lansat, vineri, o consultare specifică privind instituirea unui standard al UE privind obligaţiunile verzi (EU-GBS), care va fi deschisă până vineri, 2 octombrie 2020, informează un comunicat de presă al executivului comunitar, conform Agerpres.

Potrivit Comisiei Europene, obligaţiunile verzi au devenit din ce în ce mai populare, deoarece investitorii caută modalităţi de a contribui la finanţarea tranziţiei către o economie durabilă din punct de vedere ecologic. Ca atare, ele vor avea un rol esenţial în realizarea obiectivelor Pactului verde european (Green Deal). În plus, având în vedere că moneda euro este deja principala monedă utilizată pentru emiterea de obligaţiuni verzi la nivel mondial, un standard oficial al UE privind obligaţiunile verzi ar putea, de asemenea, să definitiveze rolul internaţional al monedei euro şi să contribuie la consolidarea rolului UE ca centru mondial pentru finanţarea verde.

"Obligaţiunile verzi vor contribui la o implicare mai largă a sectorului privat, de care avem nevoie pentru a impulsiona o redresare economică durabilă, în conformitate cu Pactul verde european. Scopul acestei consultări este să identificăm ceea ce UE şi statele sale membre pot face pentru a sprijini şi a stimula apariţia unei pieţe de obligaţiuni verzi extinse şi de înaltă calitate", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Până în prezent, nu există un standard uniform în UE. Grupul de experţi tehnici pentru finanţele durabile al Comisiei (TEG) a fost însărcinat cu pregătirea unui raport referitor la un standard al UE privind obligaţiunile verzi. TEG a publicat primul său raport în luna iunie 2019, care cuprinde 10 recomandări pentru stabilirea unui astfel de standard, care ar urma să se bazeze pe "taxonomia" UE - un sistem de clasificare pentru investiţii durabile folosit la nivelul UE. TEG a furnizat orientări suplimentare în martie 2020, propunând şi un standard actualizat.

Consultarea lansată vineri porneşte de la activitatea TEG şi se concentrează pe valoarea adăugată a unui standard oficial al UE privind obligaţiunile verzi. Decizia în acest sens se va lua în contextul Strategiei reînnoite privind finanţarea durabilă, care face obiectul unei consultări în desfăşurare până pe 15 iulie. Se preconizează că această strategie va fi propusă în ultimul trimestru al acestui an.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. inca un pas din demersurile de reconstruire a economiei mondiale pe baze demente ecologice :)))

    daca inca nu ati inteles ce naiba se intampla pe plan mondial ... se ia o economie globala (care functioneaza foarte bine) -> se demoleaza si se dinamiteaza, se arunca in aer (fiind folosit un virus de 2 lei vechi) -> fragmentele economice ramase se reorganizeaza "corect politic" in concordanta cu neo-dictatura ecologista , cu o amprenta CO2 redusa la aproape 0. Aici inlcudem desigur si un sever control al cresterii populatiei planetei .  

    Mai urmeaza inca 2 ani si un pic (august 2022) din cam ce ati vazut in ultimele 4-5 luni , doar ca ce urmeaza va fi la un nivel amplificat.  

    Miezul e UE , dar miscarea e la nivel global, de fapt. Comisia Europeana a fost "acaparata" de niste dementi cu contacte (si partial origini) in Greenpeace.  

    Care se simte ziarist cu sange-n c**8 aie sa faca o investigatie pe ce am scris aici. E de munca, e de colectat si organizat decor.  

    Dar ar fi un breakthrough jurnalistic.  

    Ati inteles sau sa ma apuc sa va desenez?  

    1. p.s. nu vor reusi

      doar ca eu stiu asta, ei nu stiu asta :))  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb