Comisia Europeană neagă că ar avea dificultăţi în cooperarea cu Laura Codruţa Kovesi

D.T.
Miscellanea / 11 martie 2023

Comisia Europeană neagă că ar avea dificultăţi în cooperarea cu Laura Codruţa Kovesi

Comisia Europeană a negat ieri că ar avea probleme în colaborarea cu Parchetul European (EPPO), după ce şefa acestuia, Laura Codruţa Kovesi, a reclamat lipsa de cooperare din partea instituţiilor Uniunii Europene, informează News.ro.

Conform sursei, procurorul-şef european, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că Parchetul European, EPPO, "nu a primit multe informaţii" de la departamentele interne ale Comisiei Europene şi că biroul său, care este însărcinat cu descoperirea şi urmărirea penală a infracţiunilor care implică fonduri UE, este în curs de a stabili întâlniri bilaterale pentru a înţelege de ce. Kovesi s-a plâns, de asemenea, că "numărul rapoartelor pe care le-a primit de la instituţiile europene este foarte mic", referindu-se la informări sau alerte din partea oficialilor UE.

Christian Wigand, purtătorul de cuvânt al Comisiei pe chestiuni de justiţie, egalitate şi statul de drept, a declarat că relaţiile cu EPPO sunt bune. "Cred că, în general, putem spune că avem o cooperare foarte bună cu EPPO şi că am depus multe eforturi pentru a-l înfiinţa şi pentru a ne asigura că are o finanţare adecvată", a declarat Wigand la briefingul de presă zilnic al Comisiei. Fără să fie întrebat, adaugă sursa, purtătorul de cuvânt a mai spus că CE nu exercită nicio influenţă nejustificată asupra Parchetului. "În ceea ce priveşte investigaţiile, EPPO este, desigur, pe deplin independent", a spus el.

Întrebată dacă EPPO a audiat-o pe preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, în cadrul investigaţiei sale privind achiziţia de vaccinuri de către UE, purtătoarea de cuvânt adjunctă a Comisiei Europene, Dana Spinanţ, a declarat că executivul european nu are încă "nicio informaţie" despre ce vizează investigaţia EPPO.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. UE au muscat momeala ca Kodruta ar fi cea mai tare procuroare. Bullshit!! O sa aiba mai probleme cu aceasta forma de viata incompetenta. Proasta asta nici macar la Parchetul Tecuci nu ar fi meritat sa fie angajata. O mediocra infioratoare.

    1. Esti un iresponsabil platit de rusi si agentii lor de laAUR.

    Codruta nu apara cum trebuie sefii corupti de la UE

    cu Procuratura Europeana 

    nimeni nu vorbeste defapt ca postul esi este o luare de pe capul institutieilor romanesti.

    nimeni nu zice in postari ca defapt este o umbrire treptata a acestui personaj in timp ce furaciunile se dau pe ocolite destul de bine. 

    Vb unuia "Am scapat de nebuna, momentan." Codruta fata desteapta ar trebui sa se prindca ca postul dat este defapt o diversiune curata; o indepartare treptata de la celce ce dorea ea sa realizeze; visul ei intra incet in uitare; 

    Ii doresc intelepciune si sa se intoarca l visul ei de baza; sa lase functiile si posturile ce doar o deviaza de la adevaratul ei vis. 

    Au reusit Romanasii nostri sa scape de ea; pe moment. Ca de nu si Catu era direct in parnaie. 

    PS: Codruta mai are si o problema de personalitate; speram sa treaca peste asta. 

    s c cret 

    1. A acceptat sa plece fiindca nu a avut de ales,ii facusera astia dosare si se pregateau sa o ascunda prin inchisoare!Probabil i-au zis:ori canti la alta masa,ori mergi la zdup!Probabil ca stia si ea multe .

    luluta a nenorocit România acum nenorocește și Europa,

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb