Comisia Europeană solicită României să respecte Directiva privind zgomotul

S.B.
Internaţional / 3 octombrie

Comisia Europeană solicită României să respecte Directiva privind zgomotul

Comisia Europeană a decis să iniţieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor, prin trimiterea unor scrisori de punere în întârziere României şi altor cinci state (Bulgaria, Grecia, Ungaria, Slovenia şi Slovacia), pentru nerespectarea Directivei privind zgomotul (Directiva 2002/49/CE), se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, informează Agerpres.

Directiva privind zgomotul identifică nivelurile de poluare fonică şi indică acţiunile necesare de răspuns, cum ar fi măsuri adecvate de planificare urbană şi de protecţie împotriva zgomotului. Directiva impune statelor membre să adopte hărţi care să indice expunerea la zgomot în marile aglomerări, de-a lungul căilor ferate principale, al drumurilor principale şi în jurul aeroporturilor principale. Aceste hărţi acustice strategice servesc drept bază pentru definirea unor măsuri care să contribuie la reducerea poluării fonice în cadrul planurilor de acţiune privind zgomotul.

De asemenea, statele membre au obligaţia de a informa Comisia cu privire la constatările hărţilor acustice strategice, astfel încât aceasta să poată întocmi un raport privind situaţia expunerii la zgomot în UE. Aceste şase state membre nu au raportat Comisiei toate informaţiile relevante privind hărţile acustice strategice, inclusiv expunerea la zgomot a populaţiei, precizează sursa citată.

În consecinţă, Comisia trimite scrisori de punere în întârziere Bulgariei, Greciei, Ungariei, României, Sloveniei şi Slovaciei, care au la dispoziţie două luni pentru a răspunde şi a remedia deficienţele semnalate de Comisie. Dacă nu primeşte un răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită un aviz motivat.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. In Romania exista o noua placere a cocalarilor de a-si modifica tobele de esapament sa faca zgomot , ambaleaza in gol pentru a se auzi cum huruie , si auto dar si motocicletele mai abitir , este un zgomot inutil pentru un hoby de cocalar . mi-as dori ca celor de la RAR si politie sa le treaca pe la 1 dimineata pe sub geam , doi trei din astia , poate asa se vor trezi sa faca ceva .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Lucrarile in apartamente care produc zgomot trebuie limitate prin lege la doar cateva zile astfel incat romanii sa renunte sa-si mai faca palat in apartamente de 40mp si sa se limiteze doar sa dea cu un var lavabil...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb