Comisia pentru CEC Bank a recomandat majorarea capitalului

V.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 decembrie 2013

Raportul privind activitatea CEC Bank, întocmit de Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, a fost finalizat.

Cosmin Nicula, preşedintele Comisiei, a declarat, ieri, că, în raportul ce vizează creditul luat de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, de la CEC Bank, nu există date cu caracter secret, dar documentul este confidenţial, raportul urmând să fie publicat după depunerea la Secretariatul Senatului. Întrebat dacă Ioana Băsescu a primit un credit preferenţial, senatorul a răspuns că acest lucru "poate fi discutat la nivel de moralitate" şi că respectivul contract "a fost semnat în condiţii de respectare a regulamentelor bancare". Comisia de buget-finanţe din Senat a recomandat majorarea capitalului social al CEC Bank pentru creşterea gradului de creditare, a declarat, ieri, senatorul PNL Akos Mora.

Majorarea capitalului social trebuie să se facă din profitul pe care îl va înregistra CEC Bank în acest an, potrivit unor surse oficiale, care subliniază că acest lucru ar trebui notificat către Ministerul Finanţelor Publice (MFP), iar acesta să fie de acord.

Sistemul informatic al băncii ar trebui îmbunătăţit, a mai precizat senatorul liberal. Domnia sa a punctat: "Cel mai important este care sunt recomandările comisiei pentru ca CEC Bank, în viitor, să devină acea bancă care să implementeze ceea ce doreşte Guvernul, şi anume o creştere economică şi să vină în sprijinul IMM-urilor. Asta este recomandarea şi acestea sunt recomandările principale şi aici ne-am concentrat cu toţii: să creăm o platformă suficient de puternică, în aşa fel încât CEC Bank să poată deveni acel instrument de finanţare care lipseşte cu desăvârşire astăzi în finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii, agriculturii. Pe ceea ce înseamnă partea de intern există o lipsă de finanţare acută în piaţă. CEC Bank poate să devină acel instrument important pentru sprijinirea creşterii economice din România".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Comisia de buget-finanţe din Senat a recomandat majorarea capitalului social al CEC Bank pentru creşterea gradului de creditare"---aceasta era concluzia pe care o asteptam. Om fi noi brute si om face probleme in letopiseturile domnului Treichl, insa domnul Presedinte stie cum sa puna problema pentru a mari capacitatea de creditare. Imi fac si eu cont la CEC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb