Compania de Factoring şi-a majorat capitalul social de peste două ori, până la 4,5 milioane euro

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 februarie 2008

Compania de Factoring, înfiinţată în toamna lui 2006, şi-a majorat capitalul social cu 2,5 milioane euro, până la 4,5 milioane euro, pentru susţinerea dezvoltării afacerilor în acest an, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Valentin Chirca. Majorarea de capital a fost făcută prin aport în numerar al celor doi acţionari principali, Intermarket Bank Austria şi Banca Transilvania, care au contribuit în proporţii egale. Compania de Factoring avea, înainte de majorare, un capital social de 2 milioane euro.

Valentin Chirca a adăugat că planul de investiţii al companiei este orientat, în acest an, către două componente principale, respectiv dezvoltarea sistemului informatic şi pregătirea personalului.

Din aportul financiar adus de cei doi acţionari la capitalul social se va finaliza componenta de investiţii în IT, prognozată pentru sfârşitul acestui an.

"Am investit deja aproximativ 100.000 euro anul acesta în platforma IT şi urmează să alocăm încă 200.000 euro în acest an, deoarece reprezintă o componentă importantă în contextul în care creşte viteza de servire a clientelei pentru ca operaţiunile să fie realizate într-un timp mai scurt", a menţionat Chirca.

"Avem sursele de finanţare pentru dezvoltarea activităţii companiei, iar în martie vrem să contractăm alte credite în valoare de circa 15 milioane euro care urmează să ne susţină dezvoltarea contractelor de factoring în 2008", a precizat Chirca.

El a explicat că, într-o primă etapă, compania vrea să majoreze o linie de credit la o bancă cu 5 milioane euro şi să contracteze un credit nou, de 3 milioane euro, de la o altă bancă din România.

"Restul, până la circa 15 milioane euro, urmează să fie contractat în trimestrul următor", a mai spus şeful Companiei de Factoring.

Factoringul reprezintă o soluţie de finanţare pentru termenele lungi de plată a facturilor, prin care se creează un avantaj competitiv pentru companii, în special pentru IMM-uri. Apare, astfel, posibilitatea creşterii cifrei de afaceri sau, după caz, a realizării de investiţii. De asemenea, factoringul dezvoltă flexibilitatea firmei de a-şi asuma termene de plată variate.

Compania de Factoring IFN, membră a Factors Chain International (FCI), una dintre cele mai mari organizaţii specializate la nivel mondial, a fost înfiinţată în 2006 de Intermarket Bank Viena şi de Banca Transilvania, cu o cotă de participare la capitalul social al companiei de 50% fiecare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb