Compania Naţională a Huilei, modernizată cu tehnologie poloneză

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 16 iulie 2009

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, vrea ca firmele poloneze să participe la licitaţii pentru modernizarea minelor de huilă.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, vrea ca firmele poloneze să participe la licitaţii pentru modernizarea minelor de huilă.

Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani ar putea fi modernizată cu tehnologie poloneză, a declarat, ieri, ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Domnia sa a explicat: "Avem un interes comun în ceea ce înseamnă utilizarea eficientă a huilei. Noi ne dorim o colaborare cu partenerii polonezi, având în vedere tehnologiile foarte eficiente pe care le deţin aceştia în domeniul exploatării huilei. Am vrea ca CNH să fie modernizată cu tehnologie poloneză. Există şi firme interesate. Aceste modernizări sunt necesare pentru creşterea eficienţei în exploatarea huilei şi pentru creşterea securităţii energetice. Sunt tradiţionale colaborările noastre în privinţa industriei miniere şi a industriei de apărare. Prin colaborarea celor două ţări, putem fi o voce importantă în cadrul UE".

Potrivit ministrului economiei, se caută posibilităţi pentru ca firmele poloneze să participe la licitaţii pentru modernizarea minelor de huilă.

De asemenea, Waldemar Pawlak, vicepremier şi ministrul economiei din Polonia, a declarat că acum sunt 550 de întreprinderi poloneze care colaborează cu omologii români.

Între 7 şi 8 octombrie, va avea loc o vizită în România a preşedintelui Poloniei, ocazie cu care se va semna un parteneriat strategic România-Polonia

Cea mai mare parte a echipamentelor din sectorul extractiv de huilă sunt fabricate după licenţe din anii 1980, sunt uzate fizic, neperformante şi supuse riscului crescut privind producerea accidentelor miniere, ca urmare a insuficienţei mijloacelor de monitorizare, informatizare şi control al spaţiului exploatat. Resursele de huilă din România cunoscute sunt de 755 milioane tone, din care exploatabile în perimetre concesionate, 105 milioane tone, potrivit Strategiei Energetice a României pe perioada 2007-2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb