Compania "VGP" vrea să cumpere 40 hectare de teren în România pentru depozite

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 16 iulie 2007

Compania "VGP" vrea să cumpere 40 hectare de teren în România pentru depozite

Dezvoltatorul ceh de spaţii logistice şi de depozitare VGP negociază achiziţia a cel puţin 40 hectare de teren în România şi caută oportunităţi de afaceri şi în Germania pentru a-şi extinde activitatea în Europa Centrală şi de Est, a anunţat vineri, compania. Planurile dezvoltatorului pentru acest an prevede investiţii de peste 120 milioane euro în construcţia a 200.000 metri pătraţi de spaţii industriale în Republica Cehă, dar şi achiziţia de terenuri în Europa Centrală şi de Est. Reprezentanţii companiei susţin că în afară de piaţa cehă vizează şi investiţii în România, Ungaria, Slovacia şi Germania.

"VGP a cheltuit deja 30 milioane euro anul acesta pentru a achiziţiona teren în Europa Centrală şi de Est, unde va demara anul viitor construcţia a câteva mii de metri pătraţi de spaţii de depozitare", a declarat co-proprietarul companiei, Van Geet. Suntem în căutare de noi terenuri, iar VGP deţine deja 30 hectare în trei state Baltice, 12 hectare în Ungaria şi 22 hectare în Slovacia. Mai negociem achiziţia a 40 de hectare de teren în România şi căutăm oportunităţi în Germania, a adăugat Van Geet.

VGP, companie care deţine 200 hectare de teren în Cehia, se află în negocieri pentru achiziţia a încă 100 de hectare în următoarele şase luni. "Putem construi încă un milion de metri pătraţi de spaţii de depozitare pe un teren pe care îl vom avea în portfoliu până la sfârşitul acestui an", a mai spus reprezentantul companiei.

VGP are în lucru în Cehia şase proiecte de spaţii logistice. Cel mai mare se întinde pe o suprafaţă de 990.000 metri pătraţi. Până în prezent, compania a construit şi închiriat 109.000 metri pătraţi de spaţii industriale şi are în plan să finalizeze şi să închirieze alţi 150.000 metri pătraţi până la sfârşitul anului. Celelalte proiecte aflate în construcţie includ 77.000 metri pătraţi în Liberec şi 19.400 metri pătraţi în cadrul Lovosice. VGP are în plan centre logistice şi în oraşele Hradec Králové, Olomouc, Moravia şi Turnov.

VGP activează pe piaţa din Republica Cehă din anul 1998, când a demarat construcţia centrului comercial şi a clădirii de birouri Green Tower din Praga. VGP a început construcţia de spaţii de depozitare încă din anul 2002

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb