Companiile de tehnologie contestă în justiţie o interdicţie impusă temporar de Trump privind angajarea lucrătorilor străini în timpul pandemiei

J.P.
Internaţional / 11 august 2020

Companiile de tehnologie contestă în justiţie o interdicţie impusă temporar de Trump privind angajarea lucrătorilor străini în timpul pandemiei

Companii mari de tehnologie, între care Amazon.com şi Facebook, au înregistrat luni un document într-un proces întentat de o asociaţie mare de afaceri, care contestă o interdicţie temporare impusă de preşedintele Donald Trump faţă de intrarea în SUA a lucrătorilor străini, pentru a proteja locurile de muncă pentru americani în timpul pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Documentul înregistrat în procesul intentat în California de National Association of Manufacturers, care reprezintă 14.000 de companii, argumentează că restricţionarea vizelor va afecta companiile americane, îi vor determina pe angajatori să angajeze lucrători în afara Statelor Unite şi vor dăuna şi mai mult economiei americane care are deja probleme.

Trump a emis în iunie o proclamaţie prezidenţială care suspendă intrarea în SUA a unei serii de lucrători străini până la sfârşitul acestui an, măsură despre care administraţia afirmă că va elibera locuri de muncă pentru şomerii americani, pe fondul crizei economice provocată de pandemie.

Între cei afectaţi de interdicţia temporară se află lucrători calificaţi care intră în ţară cu vize H-1B şi manageri şi lucrători specializaţi care sunt transferaţi în cadrul unei companii cu vize L. Ambele tipuri de vize sunt folosite de companiile din sectorul tehnologiei. Interdicţia lui Trump blochează şi accesul lucrătorilor cu vize H-2B, cu excepţia celor din lanţurile de aprovizionare cu alimente.

Potrivit companiilor de tehnologie, proclamaţia preşedintelui poate provoca daune ireparabile afacerilor americane, lucrătorilor şi economiei, fiind bazată pe presupunerea că va proteja lucrătorii americani.

"Competitorii globali din Canada, China şi India, printre alţii, profită de oportunitatea de a atrage persoane bine pregătite, inovatoare. Iar companiile americane încearcă să se adapteze, angajând talentele necesare pentru a lucra în afara ţării", arată documentul.

Între cele 52 de companii semnatare ale documentului se află Apple, Microsoft, Netflix şi Twitter. Acest document a fost depus şi în cadru unui alt proces, înregistrat în Washington, D.C.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9774
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3711
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2912
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8568
Gram de aur (XAU)Gram de aur465.3708

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
targulnationalimobiliar.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb