Companiile din energie, agricultură, farma, IT&C şi IMM, ţintele de creştere ale UniCredit Ţiriac

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 martie 2013

Companiile din energie, agricultură, farma, IT&C, precum şi întreprinderile mici şi mijlocii, sunt segmentele pe care mizează UniCredit Ţiriac Bank pentru creşterea afacerilor din acest an, finanţarea firmelor rămânând preponderent în valută, afirmă preşedintele executiv al băncii, Răsvan Radu. "Vrem să ne menţinem prezenţa puternic în zona fonduri UE şi să ne implicăm în creşterea absorbţiei (...) Nu ne aşteptăm la o îmbunătăţire rapidă a riscului de credit. Va fi un an relativ dificil din acest punct vedere (....) Gestionăm foarte atenţi clienţii noi, dar şi portofoliul de credite deja existent. La retail, focusul rămâne puternic în zona clienţilor IMM. Vrem să concentrăm operaţiunile tuturor clienţilor în sucursalele băncii şi să atragem mai mulţi clienţi persoane fizice folosind relaţia bună pe care o avem cu companiile în care sunt angajaţi, atât din zona de corporate, cât şi de la leasing", a adăugat Răsvan Radu, citat de Mediafax.

El a arătat că se aşteaptă ca sectorul energiei verzi să evolueze inerţial, în sensul că proiectele începute să fie finalizate.

"Mai mult nu pot să spun. Depinde foarte mult de cum va ieşi legislaţia şi ce subvenţii vor fi prevăzute în lege. Energia hidro se va dezvolta în continuare. Am văzut mai multe intenţii la nivelul municipalităţilor", a completat Radu.

Preşedintele băncii a afirmat că pe segmentul de companii creditarea va rămâne preponderent în valută, mai ales în ceea ce priveşte creditele pentru investiţii.

El a arătat că la nivelul resurselor banca se va alinia pieţei, dar nu va plăti orice cost, în condiţiile în care apelează şi a apelat în continuare la sursele externe de finanţare, în principal de la liniile de la banca-mamă.

Volumul creditelor din bilanţ a crescut cu 9,2% anul trecut faţă de finalul lui 2011, până la 17,3 miliarde lei (volumul total a ajuns la 19,9 miliarde lei incluzând şi portofoliul de credite externalizate), iar cota de piaţă s-a ridicat la 8,1% . Creditele pentru segmentul corporate au crescut cu 12%, la 11,3 miliarde lei, volumul împrumuturilor pentru IMM-uri a urcat cu 54%, în timp ce împrumuturile ipotecare au rămas la aproximativ acelaşi nivel, iar creditele de consum (incluzând UCFin) au înregistrat o scădere cu 10% faţă de 2011. Cota de piaţă la creditele pentru companii a urcat la 10,7%. Depozitele clienţilor totalizau 13,8 miliarde lei la 31 decembrie 2012, în creştere cu 20% faţă de finalul lui 2011, un avans mai accentuat înregistrându-se pe segmentul persoanelor fizice (28%). Raportul între credite şi depozite la finalul anului trecut a fost de 125%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb