Companiile slovace sînt interesate să investească în infrastructura sau în transportul energiei electrice din România

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 27 iunie 2005

România este o ţară care promite condiţii economice favorabile, iar în acest sens companiile slovace sînt interesate să investească în infrastructură, construcţii şi în dezvoltarea reţelei de transport al energiei, a declarat consilierul comercial al Slovaciei la Bucureşti, Milaslav Benacka.

"Există posibilitatea să colaborăm şi în alte domenii precum construcţia de conducte, de drumuri, trenuri, tunele, în agricultură. Un alt sector promiţător este producţia de echipamente pentru sistemul meteorologic", a declarat domnul Benacka, citat de Rompres.

În prezent, în România activează companii slovace care sînt antrenate în industria construcţiilor de maşini şi industria alimentară.

Schimburile comerciale bilaterale s-au cifrat, în primul trimestru al anului 2005, la 90 milioane dolari, importurile româneşti din Slovacia fiind de 66,8 milioane dolari, iar exporturile României de 23,4 milioane dolari.

"S-ar putea crea mai multe, printr-o directă comunicare între companiile din sfera de producţie, prin antrenarea şi îmbinarea mai multor categorii de bunuri", a adăugat Benacka.

În 2004, Slovacia a exportat în România bunuri în valoare de 335,8 milioane dolari (faţă de 214,2 milioane dolari în 2003, în creştere cu 37,5% faţă de anul precedent. Cele mai multe produse exportate de Slovacia sînt produsele din fier şi oţel, maşini de spălat, anvelope, hîrtie, carton, placaj, chimicale.

Pe de altă parte, exportul românesc spre Slovacia a fost cu 27% mai mare decît în 2003, înregistrînd o valoare de 140,2 milioane dolari (faţă de 96,1 la sută în 2003). România a exportat Slovaciei produse precum textile, articole de îmbrăcăminte, autoturisme, încălţăminte, vapoare, fier vechi, mobilă şi chimicale. "Cred că, în următorii cinci ani, volumul comerţului bilateral va creşte cu minim 30-40 la sută, pentru că piaţa românească este promiţătoare", a precizat Benacka.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb