Complexul Agrement de sub Tâmpa rămâne închis până la vară

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 3 martie 2016

Consiliul Judeţean Braşov va discuta reducerea preţului de pornire al licitaţiei

Nicio firmă nu s-a arătat interesată de închirierea Complexului Agrement Tâmpa sau de Baza Olimpia. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov au anunţat că vor lua în discuţie în următoarea şedinţă de plen, care va avea loc la finele acestei luni, reducerea preţului solicitat pentru închirierea celor două unităţi.

Pentru închirierea Complexului Agrement, Consiliul Judeţean Braşov dorea o chirie anuală de aproximativ 320.000 de lei. Cum această bază nu va putea fi licitată până în luna mai, este posibil ca "Agrementul" să fie închis cel puţin până la începutul verii.

Iniţial, propunerea executivului judeţului era de închiriere pe trei ani, însă consilierii judeţeni au decis prelungirea perioadei la cinci ani, cu obligativitatea execuţiei unor investiţii de către chiriaşi. Decizia de a se închiria acest imobil -care până în noiembrie anul trecut era operat de societatea Consilprest SRL, o companie controlată de Consiliul Judeţean - a fost luată în urma unei adrese a Curţii de Conturi, care a cerut CJ Braşov să ia măsuri pentru "stabilirea, evidenţierea în contabilitate şi încasarea veniturilor datorate de Consilprest SRL prin utilizarea fără bază legală cu titlu gratuit . De asemenea, s-a solicitat asigurarea folosinţei prin concesiune sau închiriere, în condiţiile respectării prevederilor legale.

Adunarea Generală a Asociaţilor Consilprest a hotărât ca de la 1 noiembrie, pe toată perioada iernii, să se închidă atât bazinul care funcţionează în imobil, cât şi barul, dar nu a decis şi predarea complexului către Consiliul Judeţean, motiv pentru care acesta a dat în judecată compania.

Terenul pe care se află imobilul a fost evaluat de Primăria Braşov la preţul de 894.000 de euro, adică 119 euro pe metru pătrat, suprafaţa fiind de 7.519 metri pătraţi. Consiliul Judeţean a angajat un evaluator pentru Complexul Agrement, valoarea construcţiei, prin metoda costurilor, fiind de 7,967 milioane de lei, adică 1,8 milioane de euro, care nu conţine valoarea terenului. În raportul de evaluare se recomandă ca închirierea să se facă pentru 72.088 de euro pe an.

La Baza Sportivă Olimpia, consilierii judeţeni au aprobat toamna trecută realizarea unei noi evaluări, astfel încât să se poată fixa un preţ de pornire. În viitoarea şedinţă, raportul de evaluare ar urma să fie supus votului Consiliului Judeţean, astfel încât să se fixeze un preţ de pornire.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb