Comportamentul televiziunilor în cazul "Ponta"!

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 10 iunie 2015

Comportamentul televiziunilor în cazul "Ponta"!

Problemele premierului Victor Ponta cu justiţia au acaparat atenţia televiziunilor de ştiri în ultimele cinci zile. Aşa cum era de aşteptat s-au făcut zeci de talk-show-uri, au fost invitaţi analişti, oameni politici, specialişti în drept care şi-au expus pe larg opiniile. Din păcate pentru realizatori, dar şi pentru public, nu au existat surprize, lucrurile evoluând exact cum era de aşteptat, cu atitudini partizane, cu interese evidente, cu adevărul ignorat cu bună ştiinţă. Anunţul DNA potrivit căruia premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, a fost interpretat în mod diferit, de la o televiziune la alta. La Antena 3, România TV, B1 TV au fost găsite nenumărate probleme de procedură şi de logică în ceea ce priveşte acţiunea procurorilor, vorbindu-se direct despre o "lovitură de stat", idee emisă în premieră de Ion Cristoiu şi preluată şi de alţi jurnalişti. Statul condus de către procurori şi judecători a fost o altă temă de discuţie. Una dintre vedetele Antenei 3, Mircea Badea, a susţinut că premierul ar trebui să demisioneze tocmai pentru a demonstra că "nu Ponta a fost prim-ministru în România, ci Codruţa Kovesi". Pe de altă parte postul B1TV se află în mijlocul unui scandal "de interior", foşti colaboratori acuzând faptul că această televiziune a "întors armele" de câteva luni şi face jocurile actualei puteri. De altfel, între Radu Banciu şi Cătălin Prisăcariu (fost realizator de emisiuni la postul de pe Calea Victoriei) a izbucnit o polemică aprigă, purtată cu arme şi pe tonuri diferite, printre altele fiind adusă în discuţie şi poziţionarea faţă de ...Victor Ponta.

Realitatea TV şi-a menţinut poziţia adoptată încă de dinainte de campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, s-a cerut demisia premierului pe mai multe voci, jurnalistul Rareş Bogdan fiind printre cei mai vehemenţi acuzatori ai lui Victor Ponta, aducând la rândul său nenumărate argumente în favoarea poziţiei sale. Nici televiziunea publică nu a ocolit subiectul, existând chiar mici scandaluri între invitaţi, din cauza simpatiilor politice asumate. Şi votul din Parlament legat de solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, a fost interpretat în aceeaşi linie. De la acuze la adresa deputaţilor şi senatorilor, că fac scut în jurul premierului (Realitatea TV), la poziţii aparent neutre (Antena 3, B1 TV, România TV) fără a se intra prea mult în "subteranele" acestui vot. Un privitor neutru, mai puţin obişnuit cu realitatea autohtonă, care ar fi urmărit toate aceste posturi în aceste zile cu greu ar fi putut înţelege cum stau lucrurile în acest caz în care este implicat un politician de prim rang.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Cred ca ultima fraza a articolului defineste destul de exact starea de confuzie in care se afla romanul de rand.

    La care se adauga o sila si, apoi, o indiferenta totala.

    Daca s-ar organiza acum alegeri ar fi un record de absenteism... 

    1. Mircea Badea nu este unul din vedetele A3. El este vedeta. Are sanse reale de a FI noul James Bond. E destept, frumos si glumetz. Daca as fi remarcat Mai demult II ceream un autogram in 2014 cand l-am intalnit. Drags Maestre trebuie sa-l sustinem pentru a ajunge la Hollywood. Scenariul Il scriem impreuna

      Pai Gadea nu e vedeta? Daca aude ce spuneti se supara!

      Ar fi excelent daca l-ai lua acasa numai asa scapam de glumele lui proaste!

    cum aceiasi situatie este privita atit de diferit de catre media. Este clar ca una dintre parti este in slujba diavolului.

    Ciudat este ca desi zona politica de stinga este mai puternica, mai coerenta, mai organizata, media care se situeaza de partea ei este redusa: Antena 3, Romania TV, Jurnalul National, Lumea Justitiei. Personal nu cunosc alte mijloace in slujba acestuimediu politic. 

    Pe partea dreapata pe a fi masata majoritatea mediei: TVR1, Realitatea, B1TV, Adevarul, Evenimentul, Romania libera... care nu reusesc autofinantarea, fiind finantate in general din surse obscure. 

    Ar fi interesant de vazut un inventar serios al mijolcelor de transmitere a informatiei clasificate dupa zona politica pe care o sustin.

    Realității TV. Bursa titrează la fel precum postul ăla TV devenit nesemnificativ în audiențe din cauza lipsa de obiectivitate: "deputații au făcut scut".

    Eu mi l-am scos din grilă complet deși acum un an jumătate îl urmăream zilnic. 

    1. din cauza lipsei de obiectivitate: "Deputaţii au făcut scut în jurul lui Ponta"

      Este de 4 ani în insolvență și în felul acesta nu mai plătește taxe la stat. Oricum a fost în pierdere în toți acești ani. Anul trecut a avut o pierdere de 18 mil € la o cifră de afaceri de 4 mil €.

      Cine (ce serviciu) pompează bani pentru a-i ține în viață? 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb