Comuna Prejmer vrea să îşi facă Fabrică de energie solară cu fonduri structurale

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 19 aprilie 2011

Primăria comunei Prejmer intenţionează să depună un proiect pentru obţinerea de fonduri structurale necesare finanţării construcţiei unei "Fabrici solare ce utilizează panouri fotovoltaice, pentru producerea energiei electrice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile, pentru compensarea consumului de energie electrică a administraţiei comunei" din judeţul Braşov. Deocamdată, proiectul se află în stadiul realizării studiului de fezabilitate, licitaţia pentru desemnarea companiei care va realiza acest studiu urmând să aibă loc la finele lunii. Suma la care este evaluat studiul este de 512.500 de lei, dar aceasta va fi achitată doar dacă proiectul respectiv va fi aprobat. "Costurile sunt eligibile, dar implică un risc din partea celui care va realiza acest studiu", au declarat reprezentanţii primăriei Prejmer, care nu au dorit să facă publică şi valoarea estimată a investiţiei în "fabrica de curent".

Potrivit acestora, fabrica se va întinde pe o suprafaţă de 1,5 - 2 hectare de teren situat între Prejmer şi Lunca Calnicului şi va asigura consumul de energie electrică al Primăriei, al şcolilor dar şi iluminatul public.

În cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, măsura 421, pe care se va aplica acest proiect, face referire la "sprijinirea inves-tiţiilor în modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (de mică putere), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale şi a altor resurse regenerabile de energie". Lansarea preconizată a apelului de proiecte va avea loc în luna iunie 2011. În cazul acestor proiecte, ponderea finanţării nerambursabile acordate este de 98% din costul total inves-tiţional eligibil al proiectului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb