COMUNICAT DE PRESĂ Taxarea inversă generalizată, necesară pentru eficientizarea colectărilor

F.B.
Internaţional / 12 octombrie 2018

Taxarea inversă generalizată, necesară pentru eficientizarea colectărilor

Zilele trecute, reprezentanţii Consiliului Economic şi Financiar (ECOFIN) din cadrul Consiliului Uniunii Europene s-au reunit şi au agreat câteva propuneri de modificare a tratamentului de TVA aplicabil anumitor activităţi, cea mai importantă privind implementarea mecanismului generalizat de taxare inversă, se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Datorită deficienţelor din sistemul TVA, cu precădere în cazul tranzacţiilor transfrontaliere, statele membre devin vulnerabile la frauda fiscală, acest fapt generând uneori consecinţe grave pentru bugetele naţionale. În acest sens, reprezentanţii ECOFIN au fost de acord cu o propunere de directivă care va permite statelor membre, afectate într-o măsură semnificativă de frauda din domeniul TVA, să aplice temporar mecanismul generalizat de taxare inversă, care implică transferul responsabilităţii privind plata TVA de la furnizor către client.

Utilizarea acestui mecanism de plată a TVA va fi posibilă până la data de 30 iunie 2022, numai pentru livrările locale de bunuri şi prestările locale de servicii, a căror valoare va depăşi pragul de

17 500 EUR per tranzacţie. Vor exista, însă, condiţii tehnice foarte stricte pentru aplicarea mecanismului, respectiv, peste 25% din decalajul de TVA din statul membru respectiv să se datoreze fraudei de tip "carusel" şi, de asemenea, să fie implementate obligaţii de raportare electronică eficace pentru toate persoanele impozabile, în special pentru cele cărora li se aplică taxarea inversă.

În acest moment, mecanismul de taxare inversă pentru operaţiuni locale poate fi aplicat temporar, dar nu într-o manieră generalizată, întrucât se limitează la sectoarele cele mai afectate de fraudă din domeniul TVA. În plus, utilizarea acestuia se realizează la cererea specifică a unui stat membru şi cu aprobarea prealabilă a Consiliului Uniunii Europene.

Directiva va oferi o soluţie pe termen scurt pentru statele membre cele mai afectate de fraudă, până la momentul implementării sistemului definitiv de TVA (în cadrul căruia, livrările vor fi taxate în statul de destinaţie).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb