Comunitatea internaţională cere încetarea "imediată" a conflictului din Fâşia Gaza

Petre Barac
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 iulie 2014

Comunitatea internaţională cere încetarea "imediată" a conflictului din Fâşia Gaza

Actualizare 14:25 Tarom revine la orarul normal de zbor către Tel Aviv

Compania Tarom a anunţat astăzi că zborurile dinspre şi către Tel Aviv vor fi operate conform orarului normal de zbor, inclusiv cursa de astăzi, aeronava către Israel urmând să decoleze la ora 20:55, iar cea din Tel Aviv va zbura spre Bucureşti de la ora 00:30, transmite un comunicat remis redacţiei.

Tarom menţionează că pasagerii au posibilitatea să modifice fără penalizări datele de călătorie, dar şi să solicite restituirea costurilor pentru bilet dacă au anulat călătoria.

--------

Actualizare 09:45 Wizz Air suspendă zborurile spre Tel Aviv până în această noapte

Compania aeriană Wizz Air a anunţat că suspendă zborurile către aeroportul din Tel Aviv până miercuri noapte, în urma recomandării făcute de Autoritatea aeronautică federală din Statele Unite (FAA), din cauza riscului unor atacuri cu rachetă.

"Ca urmare a recomandărilor emise de FAA către companiile aeriene americane, Wizz Air a decis să suspende operaţiunile către aeroportul Tel Aviv Ben Gurion până miercuri, 23 iulie, la miezul nopţii. Wizz Air continuă să monitorizeze situaţia, iar orice schimbare survenită va fi anunţată la momentul potrivit", se arată într-un comunicat de presă al companiei.

---

Actualizare 07:30 Tarom a suspendat temporar zborurile spre Tel Aviv

AESA a recomandat companiilor aeriene europene să evite cursele spre Israel

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA a interzis companiilor aeriene americane să efectueze zboruri către Israel

Compania aeriană Tarom a anunţat ieri seară anularea cursei RO 153/4 Bucureşti - Tel Aviv - Bucureşti, "pentru că nu putea fi operată în siguranţă", transmit sursele de presă.

"Ca urmare a mesajelor primite din partea autorităţilor de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, cursa RO 153/4 Bucuresti-Tel Aviv-Bucureşti din data de 22.07.2014 a fost anulată pentru că nu putea fi operată în siguranţă", anunţă Tarom într-un comunicat.

AESA a recomandat companiilor aeriene europene să evite cursele spre Israel

Tot aseară, Agenţia europeană pentru siguranţa aeriană (AESA) a recomandat companiilor europene să evite cursele aeriene spre Israel până la stabilizarea situaţiei, din cauza riscului unor atacuri cu rachetă.

AESA a luat această decizie după un atac cu rachete care a avut loc în apropierea aeroportului din Tel Aviv.

Mai devreme, companiile aeriene Air France, Lufthansa, Delta, Air Canada, EasyJet au decis, de asemenea, suspendarea zborurilor spre Israel.

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA a interzis companiilor aeriene americane să efectueze zboruri către Israel

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA) a interzis de asemenea ieri companiilor aeriene americane să efectueze zboruri cu destinaţia Israel cel puţin pentru următoarele 24 de ore, după ce o rachetă a căzut în apropierea aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv, transmit agenţiile internaţionale de presă.

---

Conflictul armat dintre Israel şi Hamas a intrat în a treia săptămână, iar cele două tabere nu dau semne că ar dori să oprească focul, în timp ce comunitatea internaţională îşi intensifică eforturile pentru calmarea spiritelor din Fâşia Gaza, potrivit AFP.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi şeful diplomaţiei americane, John Kerry, s-au întâlnit ieri, la Cairo, pentru a media un acord de încetare a focului între Israel şi Hamas, după două săptămâni de bombardamente în care au murit peste 585 de palestinieni, iar alte 3.600 de persoane au fost rănite, conform sursei citate.

Reprezentantul Naţiunilor Unite a declarat, într-o conferinţă de presă: "Ostilităţile din Fâşia Gaza trebuie să înceteze imediat. Ceea ce am văzut în ultimele zile este inacceptabil. Îndemn părţile să contribuie fără condiţii la încetarea violenţelor şi să revină la dialog". O iniţiativă de încetare a focului a fost propusă de Egipt, acceptată de Israel, dar respinsă de Hamas pe motiv că organizaţia nu a fost consultată anterior.

În noaptea de luni spre marţi, şeful Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, a lansat un apel către Hamas să accepte propunerea egipteană de oprire a atacurilor, dar organizaţia pune condiţii pentru acceptarea armistiţiului, res­pectiv ridicarea blocadei israeliene impusă din 2006 contra Fâşiei Gaza, deschiderea frontierei cu Egiptul şi eliberarea a zeci de detinuţi.

În timpul raidurilor israeliene des­făşurate ieri dimineaţă asupra Fâşiei Gaza, au murit şapte palestinieni, potrivit purtătorului de cuvânt al serviciilor de securitate palestiniene, Ashraf al-Qodra, citat de presa internaţională. Medicii din regiunea Gaza susţin că, de la începutul ofensivei terestre, au murit 27 de soldaţi israelieni.

Kerry: "Hamas poate să oprească războiul, dacă acceptă armistiţiul propus de Egipt"

După discuţiile avute cu ministrul de externe egiptean, Sameh Shoukri, secretarul de stat american, John Kerry, a declarat că puterile mondiale urgentează Hamas să accepte încetarea focului şi oprirea rachetelor venite dinspre Fâşia Gaza spre Israel. "Trebuie să oprim vărsarea de sânge, aşa cum cere şi Liga Arabă. Acum, doar Hamas mai trebuie să ia decizia să cruţe oamenii nevinovaţi din Fâşia Gaza", a precizat oficialul american, care a adăugat că un ajutor umanitar de 47 milioane dolari a fost trimis în zonă.

Liderul Hamas, Khaled Meshaal, şi preşedintele palestinian, Mahmud Abbas, au purtat discuţii cu privire la oprirea operaţiunilor militare şi ridicarea blocadei din Gaza. "Hamas şi preşedintele Abbas s-au pus de acord că toate grupările palestiniene trebuie să conlucreze ca să oprească războiul", a precizat Azzam al-Ahmed, un apropiat al preşedintelui Abbas pentru AFP, care a adăugat: "S-a decis că trebuie să existe, mai întâi, o încetare a focului, iar apoi vor continua discuţiile cu Egipt şi celelalte ţări ca să cristalizăm o înţelegere pentru pacea permanentă în regiune".

Preşedintele american Barack Obama a cerut, de asemenea, "încetarea imediată a focului", iar membrii Consiliului de Securitate al ONU şi-au arătat "îngrijorarea profundă faţă de creşterea numărului victimelor", potrivit surselor de presă.

De la începutul ofensivei terestre israeliene din Fâşia Gaza, peste 100.000 de oameni şi-au părăsit locuinţele şi au căutat adăpost în 69 de şcoli ale UNRWA, agenţia de protecţie a refugiaţilor palestinieni. În plus, de la debutul conflictului, 1.272 de palestinieni au trecut din Fâşia Gaza în Israel prin vama Erez, potrivit datelor oferite de Ambasada Israelului la Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb