Comunităţile izolate vor avea acces la servicii de telefonie şi internet

Costi Dobrea
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 23 august 2004

Documentul care reglementează modalităţile de implementare a serviciului universal în domeniul comunicaţiilor electronice a intrat în vigoare la sfîrşitul săptămînii trecute, arată un comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANRC). Astfel, prin "Decizia preşedintelui ANRC privind implementarea serviciului universal în sectorul comunicaţiilor electronice" sînt stabilite condiţiile şi procedurile de desemnare a furnizorului de serviciu universal, precum şi mecanismul de compensare a costului net de furnizare a acestor servicii în condiţii de eficienţă.

Decizia ANRC identifică două soluţii pentru creşterea gradului de acces al comunităţilor izolate la posibilităţile de comunicaţii electronice. În primul caz, vor fi instalate telecentre, acestea asigurînd accesul populaţiei la o reţea publică de telefonie fixă şi la servicii de acces Internet. Cea de-a doua soluţie implică instalarea unor telefoane publice cu plată, prin intermediul cărora va fi asigurat accesul la serviciile de telefonie.

În scopul asigurării calităţii şi accesibilităţii serviciului universal, ANRC va impune furnizorilor desemnaţi obligaţia de a asigura accesul la reţeaua publică de telefonie, la un punct fix, şi accesul la telefoanele publice cu plată în localităţile stabilite de către ANRC. În acest sens, reprezentanţii Autorităţii vor realiza un studiu la nivel naţional pentru a determina localităţile eligibile. Alegerea comunităţilor în care vor fi instalate telecentre şi telefoane publice cu plată va fi condiţionată de gradul de disponibilitate a serviciilor de telefonie, numărul de locuitori şi eficienţa implementării unor astfel de proiecte.

Furnizorii vor fi desemnaţi de către ANRC prin licitaţie sau, ca o excepţie, din oficiu. La licitaţia pentru instalarea de telecentre şi amplasarea de telefoane publice cu plată pot participa toate companiile care furnizează atît reţele publice de comunicaţii electronice, cît şi servicii de telefonie destinate publicului.

În cazul desemnării prin licitaţie, suma la care s-a adjudecat constituie constul net al furnizării serviciilor, urmînd a fi virată conform mecanismului de compensare stabilit de către ANRC. În cazul desemnării din oficiu, costul net al furnizării serviciilor este reprezentat de diferenţa negativă dintre beneficiile comerciale şi costurile implicate de furnizarea accesului la reţeaua publică de telefonie prin intermediul telecentrelor, în condiţiile stabilite de către ANRC. Costul net va fi virat, la cerere, furnizorului de serviciu universal, conform mecanismului de compensare stabilit de către ANRC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb