CONCURS INTERNAŢIONAL Studenţii timişoreni cunosc bine drepturile omului

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 5 aprilie 2021

Studenţii timişoreni cunosc bine drepturile omului

Studenţi din ţara noastră au obţinut rezultate notabile la un concurs internaţional cu o tematică deosebită, legată de drepturile omului. Echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara s-a calificat în etapa finală a concursului "European Human Rights Moot Court Competition" -17-21 mai 2021.

În lunile februraie şi martie s-au desfăşurat rundele internaţionale regionale ale concursului European Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs studenţesc de drepturile omului, aflat la a 9-a ediţie, organizat de ELSA International, în cooperare cu Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi European Human Rights Association.

În etapa finală a competiţiei s-au calificat 18 echipe, printre care şi cea a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Accesul în această etapă s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de participanţi şi a rezultatelor obţinute de aceştia la procesele simulate din rundele regionale.

Competiţia constă într-o simulare a procedurilor în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante prezintă argumentele părţilor dintr-o cauză vizând dreptul la respectarea vieţii private, libertatea de întrunire, dreptul la un proces echitabil şi dreptul la un remediu efectiv, într-un stat care a derogat de la obligaţiile prevăzute în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului în contextul unei epidemii cu care se confruntă. Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea a vorbit despre performanţa studenţilor: "Ştiinţele juridice oferă un amplu cadru al competitivităţii şi performanţelor notabile. Echipa de studenţi ai Facultăţii de Drept din UVT, care participă la competiţia europeană European Human Rights Moot Court Competition merită încurajările şi felicitările noastre nu doar pentru că obţine, din nou, rezultate notabile într-un concurs de elită, ci şi pentru că este un promotor al brandului UVT în spaţiul public, ca model al performanţei internaţionale." Pregătirea echipei Facultăţii de Drept din Timişoara a fost coordonată de doamna prof.univ.dr. Raluca Bercea şi doamna lect.univ.dr. Sorina Doroga.

Echipa Facultăţii de Drept din Timişoara este compusă din Lorena Lazea, Iulia Ungureanu, Raluca Ţigla şi Slaven Nichici (studenţi în anul III).

Ultimele luni cu restricţii, demonstraţii de stradă, intervenţii ale poliţiei, arată că va fi mare nevoie de specialişti în drepturile omului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Drepturile omului sunt o glumă devreme ce majoritatea suntem considerați "useless eaters" de către cei care trag sforile in prezent în lume. Și aici mă refer la forumul economic mondial.

    "Competiţia constă într-o simulare a procedurilor în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante prezintă argumentele părţilor"

    O simulare de aplicare de procedură e un fals concurs, e un exercițiu de seminar de facultate, cel mult un joc de rol, atât!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb