Conducerea CFR Marfă, reclamată la DNA pentru subminarea economiei

E.D.
Anticorupţie / 28 august 2014

Reprezentanţii sindicatului CFR IRLU i-au transmis ministrului Transporturilor Ioan Rus că au depus astăzi o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la posibile acte de abuz în serviciu şi subminare a economiei naţionale cu consecinţe deosebit de grave săvârşite de George Buruiană, directorul general al CFR Marfă, de membrii Consiliului de Administraţie, cât şi de membrii Adunării Generale a Acţionarilor.

"În fapt, decizia de a deschide procedura de insolvenţă la filiala SNTFM CFR Marfă, IRLU (Întreprinderea de Reparat Material Rulant şi Utilaje) este abuzivă şi va duce la desfiinţarea singurelor unităţi unde CFR Marfă mai poate repara şi întreţine locomotivele, unităţi ce, dacă vor fi închise, va duce automat la închiderea activităţii celui mai mare operator de transport pe calea ferată, lăsând pe drumuri peste 11.000 de muncitori", spun sindicaliştii.

Ei precizează că pierderile provocate bugetului de stat prin neplata taxelor de către IRLU, sume ce depăşesc 50 de milioane de euro, sunt cauzate de prestaţiile făcute sub costuri de IRLU tocmai companiei SNTFM CFR Marfă.

"Punerea în spatele companiei CFR IRLU a datoriilor CFR Marfă înseamnă că tot ceea ce se spune despre diminuarea pierderilor CFR Marfă sunt numai minciuni şi se va ajunge în scurt timp la o situaţie similară, intrarea în insolvenţă înseamnă cu siguranţă pentru 90% din firme primul pas spre faliment", adaugă sindicaliştii.

Ei precizează că mai mult de 90% din locomotivele aflate în exploatare la CFR Marfă au reviziile expirate şi asta poate duce permanent la accidente feroviare grave, numai în ultimele două săptămâni CFR Marfă fiind implicată în două evenimente feroviare majore din cauza lipsei reviziilor la locomotive, accidente ce au produs pierderi substanţiale atât CFR Marfă, cât şi CFR Călători.

Sindicaliştii menţioneazp cp o situaţie similară a fost creată de George Buruiană şi la Servtrans Invest, unde a deţinut funcţia de director general. Această societate a intrat în insolvenţă şi a lăsat datorii către bugetul de stat şi furnizori ce depăşesc 70 de milioane de euro, potrivit liderului sindical Mihai Andronache.

Sindicaliştii îşi mai arată nemulţumirea şi cu privire la numirea fostului prefect de Hunedoara, Cristian Marius Vladu, în funcţia de director general adjunct al CFR Marfă. Ei spun că acesta are un trecut pătat de fapte asimilate celor de corupţie, fapte petrecute pe când acesta era în conducerea unei alte companii de stat şi de unde a fost demis pentru implicarea în finanţarea ilegală a unei campanii electorale.

"Sperăm că acţiunile pe care le veţi întreprinde în calitatea dumneavoastră vor ajuta sistemul feroviar să depaşească colapsul în care a fost indus în ultimii ani", i-au transmis sindicaliştii ministrului Transporturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb