Conducerea "CI-CO" vrea reintroducerea la tranzacţionare a acţiunilor

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 martie 2016

Reprezentanţii legali ai societăţii "CI-CO" (CICO) consideră că nu mai subzistă motivele care au stat la baza suspendării de la tranzacţionare a acţiunilor, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Aceştia au transmis: "Chiar dacă printr-o decizie de instanţă judecătorească s-ar dispune anularea cesiunii de acţiuni efectuate între FPS şi SIF MUNTENIA în 1999, anularea respectivă, ar afecta fără îndoială şi cesiunile/tranzacţiile ulterioare de acţiuni, conform principiilor universal recunoscute de jurisprudenţa românească: anularea actelor subsecvente şi «Quod nullum est, nullum producit effectum».

Mai mult, reintroducerca la tranzacţionare a acţiunilor CI-CO conduce la îndeplinirea unui obiectiv major al societăţii şi anume, creşterea cifrei de afaceri şi îmbunătăţirea profitului, obiectiv de care ar beneficia orice acţionar al societăţii, în orice fel de situaţie, inclusiv în situaţia tranzacţionării. Societatea şi-a propus ca strategie modernizarea activelor din patrimoniul societăţii, scăderea costurilor, eficientizarea şi utilizarea cu maxim de randament a cheltuielilor.

În aceeaşi ordine de idei, suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor societăţii nu aduce nici un beneficiu nici acţionarilor prezenţi, nici acţionarilor viitori ai societăţii - beneficiile acţionarilor vin în special din creşterea valorii societăţii, creştere ce nu poate avea loc fără beneficiile aduse prin posibilitatea de tranzacţionare".

Recent, Consiliul de administraţie al societăţii "CI-CO" (CICO) l-a cooptat pe Pavel Avramoiu şi l-a ales, apoi, în funcţia de preşedinte CA.

În urma Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 10 noiembrie 2015, Gheorghe-Danuţ Porumb a fost revocat din calitate de membru al Consiliului de Administraţie, fiind ales în locul acestuia Daniel-Silviu Stoicescu.

Anul trecut, Consiliul de Administraţie al CI-CO SA (CICO) a validat subscrierile din cadrul recentei majorări a capitalului social, astfel încât SIF Muntenia a ajuns la o participaţie de 97,33%, de la 92,15%.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, în anul 2011, trimiterea în judecată a lui Sorin Beraru, într-un dosar privind fraudarea societăţii "CI-CO" SA cu 3,65 milioane de dolari, din 1999.

Omul de afaceri este prezumat că ar fi obţinut sprijinul direct al unor funcţionari din cadrul Fondului Proprietăţii de Stat pentru a cumpăra pachetul de 70% din acţiunile deţinute de F.P.S. la "CI-CO".

Potrivit DNA, funcţionarii F.P.S. au aprobat în mod nelegal cesionarea acţiunilor deţinute de F.P.S. la "CI-CO" către Societatea de Investiţii Financiare Muntenia.

În martie 1999, Sorin Beraru a cumpărat de la SIF Muntenia pachetul de 76,46% de acţiuni la "CI-CO", prin achiziţionarea atât în nume propriu, cât şi pe numele a două societăţi comerciale, controlate de fapt tot de el. Acţiunile au fost cumpărate la un interval de timp foarte scurt faţă de momentul cesionării, astfel încât eventualii ofertanţi să nu afle de cesiunea derulată cu o zi înainte, ceea ce ar fi determinat creşterea valorii acţiunilor în eventualitatea unei licitaţii, potrivit procurorilor. CNVM a dispus anularea tranzacţiei de cumpărare.

Acţiunile CICO sunt suspendate de la tranzacţionare.

Conducerea companiei a transmis, ieri, că, la nivelul societăţii, nu s-au identificat documente din care să rezulte baza legală sau motivele restricţionării de la tranzacţionare, dispusă de autorităţile de reglementare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb