CONFERINŢA BURSA - FINANŢAREA EUROPEANĂ, O ŞANSĂ A ECONOMIEI NOASTRE Gheţea: Fondurile europene, agricultura şi dezvoltarea infrastructurii sunt şansa României

Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 30 mai 2012

Gheţea: Fondurile europene, agricultura şi dezvoltarea infrastructurii sunt şansa României

UPDATE: Gheţea: CEC Bank şi-a adaptat oferta la actualul mediu de afaceri

CEC Bank a trebuit să găsească soluţii pentru a se adapta la contextul actual dificil din mediul de afaceri, în care cu greu se mai găsesc clienţi de categoria A, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele băncii.

Domnia sa a precizat că CEC Bank sprijină companiile care accesează fondurile europene printr-o dobândă de bază mai mică cu 0,5 puncte procentuale decât oferta standard şi prin acceptarea unui grad de garantare de minim 105-115% pentru acordarea creditului.

Radu Graţian Gheţea a mai spus: "Performanţa firmelor nu mai este foarte bună de la debutul crizei. Aşa că ne-am adaptat cerinţele şi expectaţiile şi nici garanţiile nu mai sunt ce au fost. CEC Bank şi-a adaptat, astfel, oferta arătând mai multă flexibilitate".

CEC Bank doreşte ca, în această vară, să înceapă o campanie de informare a beneficiarilor de fonduri europene.

-----------------

Gheţea: Fondurile europene, agricultura şi dezvoltarea infrastructurii sunt şansa României

"Fondurile europene, care sunt într-un anumit moment epuizabile, plus agricultura, care este, în opinia mea, inepuizabilă, la care s-ar adăuga nevoia de dezvoltare a infrastructurii, aceste elemente reprezintă adevărata şansa a României", a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank. Domnia sa a adăugat că nici măcar fondurile europene, chiar şi cele nerambursabile, nu pot fi atrase, utilizate, în condiţiile în care sistemul bancar nu este alături de mediul de afaceri.

Preşedintele CEC Bank a mai spus că mediul de afaceri reproşează sistemului bancar că nu se implică în creditarea companiilor: "Ca bancher comercial pot să fiu de acord. Există în acest moment o lipsă de interes din partea sistemului bancar pentru creditare în general. Este o lipsă justificată, are nişte motivaţii clare, pentru că în lume se produc foarte multe lucruri".

Pe măsură ce la nivel european se vor clarifica lucrurile, băncile îşi vor îndrepta din nou atenţia către creditare, potrivit domniei sale, care a adăugat: "Nu toate băncile au această reţinere. Există loc pentru o redistribuire a rolurilor, ori de câte ori apar unele reţineri din partea unor grupuri de bănci. La nivelul ARB noi nu putem interveni în niciun fel pentru a impulsiona creditarea, pentru a solicita comunităţii să aibă o anumită conduită, fiecare bancă având propria strategie".

La CEC Bank, peste 50% din credite sunt destinate persoanelor juridice. Din totalul creditelor acordate persoanelor juridice, între 18-20% este expunerea pe agricultură, 2% pe autorităţi şi administraţii publice locale, care se leagă şi de mediul rural. Avem credite acordate unor mari sectoare din Bucureşti, unor comune limitrofe, dar şi unor mari municipii din ţară. Banca a acordat 10.000 de credite sub diverse forme, toate menite pentru facilitarea absorbţiei de fonduri europene, iar plăţile totale (granturi) se apropie de 600 de milioane de euro.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb